|

Radovi dvojice fotografa Klix.ba kandidati za fotografiju godine

Radovi dvojice fotografa Klix.ba kandidati za fotografiju godine
61
Klix.ba
14.1.2013. u 12:52
12
komentara
61

dijeljenja
Žiri u sastavu Branislav Brkić (predsjednik), Zijah Gafić, Mario Periša, Marc Prust i Bevis Fusha odabrao je 50 fotografija koje će biti izložene u Umjetničkoj galeriji BIH u Sarajevu u periodu od 21. do 26. januara 2013. godine. Među izabranima su se našli i radovi Elmedina Mehića i Feđe Krvavca, fotografa portala Klix.ba.
Na konkurs, koji je pokrenuo portal Fotografija.ba, se prijavilo 578 fotografa sa ukupno 1.750 fotografija. Sve fotografije su šifrovane tako da članovi žirija nisu znali imena autora, a ocjenjivanje je vršeno u tri kriterija: ideja/poruka, tehnička realizacija i kompozicija.

Autori čiji su radovi prošli selekciju su: Adi Kebo, Adis Spahić, Admir Idrizi, Aleksandar Čavić, Almin Tabak, Dado Ruvić, Denis Ruvić, Dino Kasalo, Edin Baltić, Edin Tuzlak, Eldar Spahić, Elmedin Mehić, Feđa Krvavac, Filip Gržinčić, Goran Bisić, Goran Popović, Igor Lazić, Ivan Klindić, Ivica Dujić, Jure Vukadin, Ljubomir Todorović, Maja Topčagić, Mario Bradarić, Marko Stamatović, Martina Mijić, Matej Pilaš, Midhat Poturović, Miodrag Vasilj, Mirsad Mujanović, Muhamed Borović, Muna Nazak, Nedžad Žiško, Nihad Arnautović, Nina Mašić, Renato Jurišić, Saša Malezić, Senad Tahmaz i Zvonimir Barišin.

Nakon odabira 50 fotografija, predsjednik žirija Branislav Brkić odabrao je i pobjednike kategorija. Nagrade će biti uručene u ponedjeljak, 21. januara 2013. godine, u 19 sati na otvaranju izložbe.

Ostatak programa "Fotografija godine BiH 2012", raspored izložbi i radionica, pogledajte na ovom linku.

Ovogodišnji konkurs su podržali Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Općina Stari Grad, Umjetnička galerija BiH i Global Development Consulting, a generalni sponzor konkursa je Canon. Konkurs su podržali i sponzori i prijatelji: Kim Tec, AVTERA BH, DHL, Shoebedo, HT Eronet, DISTI, Sarajevsko pivo, BLMedia, Galerija BlackBOX, Mala škola fotografije, Galerija Boris Smoje, Centar mladih Livno, Studio Lisica i drugi.

Organizatori su se zahvalili svim autorima koji su se prijavili na konkurs, a onima koji nisu prošli selekciju poželjeli su više sreće naredne godine.
Prijavi grešku

Stranica nedostupna · Klix.ba

Stranica trenutno nije dostupna

Vrati se na početnu stranicu ili prijavi grešku na [email protected]