{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba "Fotografija godine BiH 2012" putuje u Bugojno

12.3.2013. u 08:49
0
1
Izložba "Fotografija godine BiH 2012" putuje u Bugojno
0
Izložba "Fotografija godine BiH 2012" putuje u Bugojno
Izložba "Fotografija godine BiH 2012" koju organizira internet sajt Fotografija.ba nakon postavke u Sarajevu i proglašenja pobjednika otvara seriju putovanja širom BiH i regiona. Prvo gostovanje izložbe desit će se u u Bugojnu.
U Likovnoj galeriji Kulturno-sportskog centra Bugojno u periodu od 16. do 23. marta bit će postavljeno 50 najboljih fotografija iz pet kategorija: Ljudi, Grad, Priroda, Press i Kreativna fotografija koje je od ukupno 1750 pristiglih fotografija odabrao stručni žiri u sastavu Bevis Fusha (Albanija), Branislav Brkić (Srbija), Marc Prust (Belgija), Mario Periša (Hrvatska) i Zijah Gafić(BiH).

Otvaranje izložbe je u subotu, 16.3.2013. godine u 19h, a svoj dolazak možete potvrditi preko Facebooka.

Podsjećamo, fotografija godine BiH je prvi festival fotografije u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji sajta Fotografija.ba održava se treću godinu za redom. Nagradni fond festivala za 2012. godinu iznosio je 8.000 KM.

Osim izbora 50 najboljih fotografija dodijeljene su i nagrade pobjednicima kategorija:
Nagradu u kategoriji PRESS osvojio je Midhat Poturović sa fotografijom "Rudari". Za svoj rad autor je nagrađen sa izradom profesionalne web stranice (dizajn, hosting, domena itd.) poklonom sajta Fotografija.ba te grafikom Amera Hadžića.

Nagradu u kategoriji Priroda osvojio je Denis Ruvić sa fotografijom "Dolazak proljeća". Denis je nagrađen sa kamkorderom Canon LEGRIA HF R306 poklonom firme Avtera BH.

Za fotografiju koja se najviše istakla u kategoriji Grad žiri je odabrao rad Marka Stamatovića pod nazivom "Lekina bara". Za svoj rad Marko je nagrađen sa fotoaparatom Canon EOS 1100d sa objektivom 18-55m poklonom firme Kim Tec.

U kategoriji Kreativna nagradu je osvojio Filip Gržinčić sa fotografijom "Twisted". Kao nagradu je dobio organizovanje samostalne izložbe, poklonom galerije BlackBOX.

Za poseban uspjeh na konkursu te fotografiju u kategoriji Ljudi nagrađen je Goran Bisić sa fotografijom "Come back", koji je osim nagrade u kategoriji dobio i posebno priznanje Grand Prix zbog ostvarenog uspjeha na konkursu. Nagrađen je sa profesionalnim aparatom Canon EOS 7D i objektivom 18-135mm IS, poklonom kompanije Canon, koja je ujedno generalni pokrovitelj konkursa.

Spisak autora koji su prošli selekciju: Adi Kebo, Adis Spahić, Admir Idrizi, Aleksandar Čavić, Almin Tabak, Dado Ruvić, Denis Ruvić, Dino Kasalo, Edin Baltić, Edin Tuzlak, Eldar Spahić, Elmedin Mehić, Feđa Krvavac, Filip Gržinčić, Goran Bisić, Goran Popović, Igor Lazić, Ivan Klindić, Ivica Dujić, Jure Vukadin, Ljubomir Todorović, Maja Topčagić, Mario Bradarić, Marko Stamatović, Martina Mijić, Matej Pilaš, Midhat Poturović, Miodrag Vasilj, Mirsad Mujanović, Muhamed Borović, Muna Nazak, Nedžad Žiško, Nihad Arnautović, Nina Mašić, Renato Jurišić, Saša Malezić, Senad Tahmaz i Zvonimir Barišin. Njihove radove možete pogledati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: