|

X kultura predstavlja: Mark Knight 3. marta u Domu mladih Skenderija

X kultura predstavlja: Mark Knight 3. marta u Domu mladih Skenderija
53
Klix.ba
2.3.2017. u 13:38
13
komentara
53

dijeljenja
X kultura predstavlja: Mark Knight 3. marta u Domu mladih Skenderija Mark Knight (Foto: Facebook)
Mark Knight, poznati londonski house producent, jedan od najpoznatijih DJ-eva koji je sarađivao s mnogim poznatim imenima pop, rock i elektronske muzike, te osnivač uglednog labela Toolroom Record nastupa u sarajevskom Domu mladih Skenderija u petak 3 marta.
Njegovo ime poznato je i van krugova ljubitelja elektronske muzike. Potpisnik je nekih od najvećih hitova u proteklih deset godina, a najbolja referenca za to je i nominacija za Grammy za rad na Black Eyed Peas platinastom albumu "The-End", koji spada među tri najprodavanija albuma na Beatport's "Best Sellers List", te za IDMA za njegov sedmični radio show Toolroom Knights.

U karijeri koja se proteže gotovo cijelo desetljeće, Mark nije napustio stranice DJ Mag Top 100 DJ-a radeći sa imenima kao Carl Cox, Jeff Mils, Eric Prydz i mnogi drugi.

Kao producent Mark je izgradio reputaciju sa izvarendnim hitovima kao što su Man With The Red Face feat Funkagenda, Downpipe feat Underworld, Beautiful World feat Tiesto i Nothing Matters feat Skin.

Ovo je prvi događaj koji organizuje X Kultura, organizacija koja je formirana sa ciljevima promovisanja i propagiranja urbanizacije u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.Predstavnici organizacije u budućnosti najvaljuju dolazak još poznatijih imena u našu džavu.

Ulaznice se mogu nabaviti na web stranici kupikartu.ba ili na prodajnom mjestu na Skenderiji.

O ozbiljnosti organizacije govori činjenica da se dešavanje održava u legendarnom prostoru Doma Mladih koje se u protekle dvije decenije pokazalo kao jedno od centralnih mjesta urbanizacije i kulturalizacije regiona. Dom Mladih je ispratio mnoge generacije, a 3. marta će zasijati u svom punom potencijalu.

Ekipa X Kulture je pored muzičkog spektakla najavila i vizuelni spektakl koji još nije viđen u glavnom gradu BiH.

U sklopu ovog eventa X kultura je dala priliku i bosanskohercegovačkim DJ-evima koji će nastupiti istu noć zajedno sa Mark Knightom, a oni su Alexander de Funk, Dynnotik, Eduy, Kopipest, Rajvosound i Six&Belly.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...