Dom mladih je bio pun
264

Konvoj oduševio publiku u Sarajevu, a na bini im se pridružio i Damir Imamović

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Konvoj je večeras održao sjajan koncert u Domu mladih u Sarajevu. Dok je publika uživala u njihovim popularnim notama, sigurno je da su i članovi benda uživali u punoj dvorani.

Konvoj je inače formiran 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac "Sa vremenom" izašao je početkom 1997. godine. Tokom dosadašnje karijere, Konvoj je objavio pet studijskih, jedan live album i tri singla te svirao mnoštvo koncerata različitih formata.

Na večerašnjem koncertu je publika jedva dočekala da čuje njihove popularne pjesme, što su pokazali dobrom energijom i brojnosti.

Konvoj je pak publiku obradovao i gostima, koji su također zasvirali večeras na koncertu. Na bini su bili Damir Imamović te bend Kuga, a popularni pjevač sevdalinki se Konvoju pridružio pred kraj koncerta. Videosnimak Imamovića na koncertu Konvoja možete pogledati na našem Facebooku.

Sarajevski Dom mladih inače igra veliku ulogu u karijeri Konvoja jer ih veže za njihove početke, ali isto tako tu bilježe i značajne solističke koncerte.

Svakako treba izdvojiti turneju 1997. godine kojom su osvojili simpatije u cijeloj BiH, ali i veliki solistički koncert u sarajevskom Domu mladih 2014. godine kada su njihovi fanovi mogli uživati u prepoznatljivim zvucima i tekstovima benda, prepunim životnih priča, sarajevskog blagog nadrealizma i ljubavi.