S početkom u 20 sati
20

Veliki koncert benda Konvoj večeras u Domu mladih u Sarajevu

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Bend Konvoj večeras će održati koncert u Domu mladih u Sarajevu s početkom od 20 sati.

Konvoj je formiran 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac "Sa vremenom" izlazi početkom 1997. godine. Tokom dosadašnje karijere, Konvoj je objavio pet studijskih, jedan live album i tri singla te svirao mnoštvo koncerata različitih formata.

Sarajevski Dom mladih igra veliku ulogu u njihovoj karijeri jer ih veže za njihove početke, ali isto tako tu bilježe i značajne solističke koncerte.

Svakako treba izdvojiti turneju 1997. godine kojom su osvojili simpatije u cijeloj BiH, ali i veliki solistički koncert u sarajevskom Domu mladih 2014. godine kada su njihovi fanovi mogli uživati u prepoznatljivim zvucima i tekstovima benda, prepunim životnih priča, sarajevskog blagog nadrealizma i ljubavi.

Ono što je novo i vrijedno pažnje od benda Konvoj je  je video spot svoje obrade pjesme "Sarajevo" od legendarne grupe EKV, te su na taj način su dali omaž Milanu Mladenoviću, čovjeku koji je u najtežim godinama grada Sarajeva slao jasne poruke podrške i mira.

Foto: Press
Foto: Press

Pjesma "Sarajevo" će se naći i na njihovoj set listi na velikom koncertu u Domu mladih 29. decembra, a ulaznice za koncert su dostupne putem platforme www.event.ba, kao i na biletarnici Doma mladih po cijeni od 15 KM (early bird) i 20 KM (regular).