Lijepe vijesti
466

Pjevač Berin Buturović se oporavio od koronavirusa: Test je negativan!

A. B.
Berin Buturović
Berin Buturović
Nakon što je objavio da je zaražen koronavirusom, bh. pjevač Berin Buturović je obavijestio javnost da se nakon 17 dana izolacije testirao te da je sada negativan i izliječen od ovog virusa.
Ovu lijepu vijest Buturović je objavio na svom Facebook profilu, gdje je naglasio da se tokom izolacije pridržavao svih uputa WHO-a i nadležnih organa.

"Poslije ponovo obavljenog testiranja na koronavirus kako nalažu procedure, sinoć sam dobio i konačan negativan rezultat, te se vodim kao izliječen od COVID-19. Simptomi koje sam imao su bili najsličniji gripi koju smo svi nekad odbolovali, a liječio sam se kao i kod obične gripe. Nasreću, bolest nije ostavila značajne posljedice po mene, ali isto tako, lično sam se uvjerio da se osobe koje se nalaze u rizičnoj grupi dosta teže bore sa simptomima. S obzirom na to, apelujem na sve da maksimalno ozbiljno shvatimo situaciju i pomognemo osobama koje spadaju u ovu grupu", napisao je Buturović.

Pjevač se zahvalio svim ljudima na podršci koju su njemu i njegovoj porodici pružali u teškom periodu.

"Ista je stizala iz mog Konjica, Sarajeva, Mostara i mnogih drugih gradova iz BiH, ali i od mojih prijatelja iz raznih krajeva svijeta. Ponosan sam na to što smo nečim to zaslužili od vas. Želim da se zahvalim i vrijednom osoblju OB Konjic, koji rade u limitiranim uslovima i sa limitiranim resursima, a koji su nam i pored toga bili na usluzi svih ovih dana. Također, želim da se zahvalim i Policijskoj stanici Konjic na fer i korektnom postupanju. Hvala prijateljima iz medija koji su se interesovali za moje i stanje meni bliskih ljudi", dodao je Buturović.

Buturović je spomenuo i da se brojne osobe, ali i gradovi, nažalost, suočavaju s određenom stigmatizacijom zbog koronavirusa.

"Od uvreda, lažnih optužbi pa čak i do prijetnji smrću (slučaj iz Lukavca) od osoba koje su pod utjecajem nepotpunih i ustvari najčešće netačnih informacija. Nadam se da možete shvatiti da na ovu bolest niko nije imun, da može bilo koga zadesiti bez obzira ko ste, čime se bavite ili kakvu titulu nosite i da se niko nije namjerno odlučio zaraziti. Bezbroj je primjera širom svijeta. Biti bolestan ne smije biti obilježeno kao sramota!", poručio je.

Na kraju je Buturović naglasio kako se nada da će ovaj težak period biti iza nas.

"A do tada ostanite negativni (na testu), ali duhom pozitivni, jer nam je to svima potrebno! Još jednom poruka za prijatelje iz medija, ovo je moja zvanična izjava i hvala na razumijevanju, jer nisam u mogućnosti svima posebno da dajem istu. I naravno #ostanikuci", zaključio je Buturović.

Podsjećamo, Buturović je prije nešto više od dvije sedmice objavio da je pozitivan na koronavirus nakon što je nastupio na zabavi 11. marta u Konjicu na proslavi povodom potpisivanja ugovora kompanije Igman o novoj poslovnoj saradnji sa stranim partnerima.