Ne treba ga ni planirati
70

Francuskinja koja živi u Sarajevu otkrila omiljeni "sport" Balkanaca: Mnogo je jeftiniji nego u svijetu

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Francuska Amy koja trenutno živi u Sarajevu nedavno je na svom TikTok profilu podijelila koji je to "omiljeni" sport Balkanaca.

Naime, ona povremeno dijeli kako izgleda njen život u Bosni i Hercegovini, a ovaj put je bila iznenađena jednom svakodnevnom navikom koju imaju ne samo bh. građani, već i drugi Balkanci.

Riječ je o ritualu "ispijanja kafe", koju je ova korisnica TikToka nazvala sportom.

"Upravo sam otkrila novi sport i da budem iskrena, to je balkanski regionalni sport broj jedan. Zaboravite na košarku, nogomet jer ovaj se zove 'haj na kafu'. Šalu na stranu, ali ovo postaje moj omiljeni sport na svijetu", rekla je na početku svog videa.

Zanimljivo joj je i činjenica da se na izlazak za kafu nije potrebno dodatno spremati te da je dovoljno samo napisati nekome da pijete kafu.

"Samo pozoveš nekoga u izlazak 'Hajde da idemo na kafu'. Ne moraš čak ni planirati već samo napišeš 'Haj na kafu'. Naći ćeš nekoga da ide na kafu s tobom ili možeš otići i sam", objasnila je.

Svojim pratiteljima je objasnila da se ovdje može pronaći kafić na svakih 100 metara te je ljubiteljima kafe preporučila dolazak u BiH, jer osim što postoje mnoga mjesta za ispijanje kafe, ona je i mnogo jeftinija nego u Parizu i drugim mjestima na kojima je živjela.

"Šalu na stranu, na svakih 100 metara postoji neki kafić. Tako da ako ste ljubitelji kafe ili ako se volite družiti ili raditi na takvim mjestima, onda ste dobrodošli da se pridružite ovom 'sportu'. Također, ispijanje kafe je ovdje jeftinije pa zato 'haj na kafu'", poručila je Amy.

Sudeći prema njenom TikTok profilu u Sarajevo je stigla u martu, a prije toga je živjela u Parizu te Dohi.