Novembar 2017.
1

Neobjavljeni album Sharon Jones izlazi godinu nakon njene smrti

Klix.ba
Album neobjavljenih pjesama pjevačice Sharon Jones bit će objavljen sljedećeg mjeseca, godinu dana nakon njene smrti, saopćeno je u utorak iz Daptone Records.

Jones, koja je kasno postala slavna zahvaljujući jedinstvenom glasu, snimala je za vrijeme života pjesme zajedno sa svojim bendom The Dap-Kings, istakli su iz Daptone Records.

Nakon posthumnog studijskog rada, album će se zvati "Soul of a Woman", a bit će objavljen 17. novembra, navodi produkcijska kuća.

"Iako nikad više nećemo osjetiti njenu energiju na bini, Sharon Jones nastavlja nas duhovno obogaćivati kroz svoju muziku", navodi se u saopćenju.

Jones je odrasla u Brooklynu, a svoju karijeru je započela pjevajući crkvenu muziku, kao rezervni vokal. Bez stalnog muzičkog rada, bila je angažovana i na drugim poslovima.

Konačno je postigla uspjeh kao solista 2000-ih godina, na novoosnovanom Daptoneu, a bila je posvećena oživljavanju jazza i funka.

Jones, koja se borila protiv raka od 2013. godine, umrla je u 60. godini.

Preminula je za vrijeme predsjedničkih izbora u SAD-u, a u posljednjim danima šalila se ističući da je za njeno stanje kriva pobjeda Donalda Trumpa.