Koncert za pamćenje u Dubrovniku
20
Muzička diva Josipa Lisac obilježila 40 godina rada
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jesi li slušao/-la "Omer-beže na kulu sjeđaše" u njenoj interpretaciji? Jesi li slušao/-la "Oluju"? Samo ove dvije stvari su dovoljne da je za sva vremena upišu u rang sa vrhunskim OPERSKIM zvijezdama, ako uopće znaš ŠTA je opera. Da i ne spominjemo "Gubec-bega", prvu hrvatsku-jugoslovensku rok-operu i jednu od prvih U SVIJETU. Što se tiče definicije termina DIVA, imaš glosare, rječnike, leksikone, enciklopedije, a vidim da ti je dostupan i Google, a ako ti ni to ne razjasni, zamoli učiteljicu da ti na času nacrta na tabli. Bože, svako danas misli da može da ima pravo na MIŠLJENJE samo zato što mu je babo dopustio da pola sata sjedne za kompjuter! Mišljenje je komplikovan proces i podrazumijeva korištenje moždanih vijuga. Sjedi, jedan!
Haj vrati se u kuhinju...
Jedina pjesma koja je dobra za 40 godina rada! Muzicka diva? Ma dajte molim vas! Citav zivot prikaza bila. I sad je. Bolesna bo bola. Ona nesta nesta.......... ne kontam !?Hrvatska ima tako dobrih muzickih diva a kiti se sa ovim strasilom i parazitom od muzike! Kkav talenat kakvi bakraci. Vitalnost je genetska a ne sto ona tako hoce! Ma sve mi se riga na njenu muziku i njenu "vitalnost",
tupson :)
Mason. :)
opet lupate. pa evo JA je se sjećam s kraja šezdesetih godina, nastupala je s grupom O'Hare, možda 1967. ili 1968. ovo je 40 godina upravo od njenog PRVOG SAMOSTALNOG ALBUMA, a nikako 40 godina rada, ona "radi" najmanje 45 godina. toliko o vašem i anadolijinom "novinarstvu"
Neponovljiva Josipa!
Karlo bi rekao: Sjajno Josipa, to je sjajno...