{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačna odluka o učešću BiH na Eurosongu sljedeće sedmice

24.10.2014. u 12:44
14
59
Konačna odluka o učešću BiH na Eurosongu sljedeće sedmice
14
Konačna odluka o učešću BiH na Eurosongu sljedeće sedmice
U javnosti su se danas pojavile spekulacije o tome kako će Hari Mata Hari predstavljati Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope - Eurosongu.
U jutrošnjem razgovoru za portal Klix.ba, urednik Zabavnog i muzičkog programa BHT1 Dejan Kukrić kazao je kako nije vidio tu vijest, te da je "prvi put čuje".

"Mi još uvijek ne idemo na Eurosong, a ko će ići, ja to stvarno ne znam", kratko je kazao Kukrić, te dodao kako će se konačna odluka znati do kraja mjeseca.

Iz Službe za odnose sa javnošću Radio-televizije BiH stiglo je i saopćenje u kojem se kaže da će odluka o eventualnom učešću BiH na Eurosongu u Austriji biti predočena javnosti za sedam dana, odnosno 31. oktobra.

"BHRT želi uložiti maksimalne napore u iznalaženju mogućnosti realizacije ovog projekta. To se prije svega odnosi na zatvaranje finansijske konstrukcije i to prema obavezujućim zaključcima usvojenim na sjednici Upravnog obora BHRT održanoj 22. oktobra 2014. godine", rečeno je.

Odluka o učešču BHRT-a na Eurosongu 2015. godine zavisit će isključivo od toga da li će menadžment obezbijediti partnere koji bi sponzorirali cijeli projekat. Naplata RTV takse bilježi stalni pad, a procjena je da će po ovom osnovu do kraja 2014. godine prihod BHRT-a biti manji za preko tri miliona KM.

Podsjećamo, generalni direktor BHRT-a, Muhamed Bakarević, je na prijedlog Dejana Kukrića potpisao službenu prijavu učešća BHRT na 60. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope.

Odluka o učešču BHRT-a na Eurosongu 2015. godine zavisit će isključivo od toga da li će menadžment osigurati partnere koji bi sponzorirali cijeli projekat.

Naplata RTV takse bilježi stalni pad, a procjena je da će po ovom osnovu do kraja 2014. godine prihod BHRT-a biti manji za preko tri miliona KM.

BiH se upravo zbog nedostatka finansijskih sredstava i sponzora nije takmičila na Eurosongu zadnje dvije godine. Posljednji put BiH je predstavljala Maya Sar 2012. godine sa pjesmom "Korake ti znam".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: