{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačna odluka o učešću BiH na Eurosongu sljedeće sedmice

24.10.2014. u 12:44
14
59
Konačna odluka o učešću BiH na Eurosongu sljedeće sedmice
14
Konačna odluka o učešću BiH na Eurosongu sljedeće sedmice
U javnosti su se danas pojavile spekulacije o tome kako će Hari Mata Hari predstavljati Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope - Eurosongu.
U jutrošnjem razgovoru za portal Klix.ba, urednik Zabavnog i muzičkog programa BHT1 Dejan Kukrić kazao je kako nije vidio tu vijest, te da je "prvi put čuje".

"Mi još uvijek ne idemo na Eurosong, a ko će ići, ja to stvarno ne znam", kratko je kazao Kukrić, te dodao kako će se konačna odluka znati do kraja mjeseca.

Iz Službe za odnose sa javnošću Radio-televizije BiH stiglo je i saopćenje u kojem se kaže da će odluka o eventualnom učešću BiH na Eurosongu u Austriji biti predočena javnosti za sedam dana, odnosno 31. oktobra.

"BHRT želi uložiti maksimalne napore u iznalaženju mogućnosti realizacije ovog projekta. To se prije svega odnosi na zatvaranje finansijske konstrukcije i to prema obavezujućim zaključcima usvojenim na sjednici Upravnog obora BHRT održanoj 22. oktobra 2014. godine", rečeno je.

Odluka o učešču BHRT-a na Eurosongu 2015. godine zavisit će isključivo od toga da li će menadžment obezbijediti partnere koji bi sponzorirali cijeli projekat. Naplata RTV takse bilježi stalni pad, a procjena je da će po ovom osnovu do kraja 2014. godine prihod BHRT-a biti manji za preko tri miliona KM.

Podsjećamo, generalni direktor BHRT-a, Muhamed Bakarević, je na prijedlog Dejana Kukrića potpisao službenu prijavu učešća BHRT na 60. takmičenju za najbolju pjesmu Evrope.

Odluka o učešču BHRT-a na Eurosongu 2015. godine zavisit će isključivo od toga da li će menadžment osigurati partnere koji bi sponzorirali cijeli projekat.

Naplata RTV takse bilježi stalni pad, a procjena je da će po ovom osnovu do kraja 2014. godine prihod BHRT-a biti manji za preko tri miliona KM.

BiH se upravo zbog nedostatka finansijskih sredstava i sponzora nije takmičila na Eurosongu zadnje dvije godine. Posljednji put BiH je predstavljala Maya Sar 2012. godine sa pjesmom "Korake ti znam".

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: