{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dejan Kukrić: Nismo povukli prijavu za učešće na Eurosongu

10.10.2014. u 14:09
28
Dejan Kukrić: Nismo povukli prijavu za učešće na Eurosongu
28
Dejan Kukrić: Nismo povukli prijavu za učešće na Eurosongu
Dejan Kukrić
Kako je već ranije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine potvrđeno za Klix.ba, BHRT zadržava pravo da do danas, 10. oktobra 2014. godine, konačnog roka određenog Pravilima EBU-a, otkaže aktivno učešće na Eurosongu 2015.
"Nismo povukli prijavu za učešće na takmičenju za Eurosong. Ona je još uvijek validna i tako će biti dok ne objavimo neku drugu informaciju. Dobra volja postoji, tako da se nadam da ćemo u narednom periodu moći objaviti dobre vijesti, kao i imati više informacija oko detalja takmičenja - da li će se na kraju realizovati ili ne", kazao je danas u razgovoru za Klix.ba urednik Zabavnog i muzičkog programa BHT1, Dejan Kukrić.

Podsjećamo, na njegov je prijedlog generalni direktor BHRT-a Muhamed Bakarević, potpisao je službenu prijavu učešća BHRT na 60. takmičenju za Eurosong koje će biti održano u maju 2015. godine u Beču u Austriji.

Naša se zemlja, usljed nedostatka finansijskih sredstava i sponzora, na Eurosongu nije takmičila zadnje dvije godine. Posljednji put je BiH predstavljala Maya Sar 2012. godine sa pjesmom "Korake ti znam".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: