{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završetak akcije "Ja sam Muzej" uz 3D video mapping projekciju na fasadi Zemaljskog muzeja BiH

14.9.2015. u 22:17
191
8
Završetak akcije "Ja sam Muzej" uz 3D video mapping projekciju na fasadi Zemaljskog muzeja BiH
191
Završetak akcije "Ja sam Muzej" uz 3D video mapping projekciju na fasadi Zemaljskog muzeja BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Velika građanska akcija "Ja sam Muzej" koja je otpočela izložbom portreta radnika Zemaljskog muzeja BiH i svakodnevnim dežurama, a koja je okupila više od tri hiljade građanki i građana, simbolično će biti okončana jedinstvenom 3D video mapping projekcijom na fasadi glavne zgrade Muzeja.
Ova projekcija još jedan je od načina na koji se želi odati počast radnicima-čuvarima Muzeja koji su brigom o eksponatima i zgradi omogućili ponovno otvorenje ove naučno-kulturne institucije.

Nakon zvanične ceremonije otvorenja u utorak u 14 sati muzej će biti otvoren za posjetioce od 16:00 do 19:00 sati.

Također, od 15:00 sati svi zainteresovani građani imat će mogućnost da se besplatno, autobusima Centrotransa, prevezu do Zemaljskog muzeja i to iz Vogošće, Hrasnice i Dobrinje, sa svim usputnim stajalištima. Autobusi će biti vidljivo obilježeni natpisima "Ja sam Muzej".

3D video mapping projekcija počet će u 20:30 sati i trajati do 21:30 sati i u tom periodu, privremeno će biti obustavljen saobraćaj u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci u ulici Zmaja od Bosne, na dijelu od raskrsnice sa I transverzalom, skretanje prema ulici Put života, do raskrsnice s ulicom Franje Račkog.

Projekciju je u saradnji s UG Akcija osmislio DMRDisplay, a tehničku podršku pružio je Blow Up.

Riječ je o mapiranju ulaza u Zemaljski muzej, koje simbolično otkriva neizmjerno kulturno-historijsko i prirodno blago koje ova institucija čuva, a koje je građanima i građankama Bosne i Hercegovine bilo uskraćeno protekle tri godine.

Također, ovim događajem pravi se simbolična retrospektiva akcije "Ja sam Muzej". Organizatori se zahvaljuju svim građanima i građankama koji su digli svoj glas za spas Zemaljskog muzeja i simboličnim dežurama u Muzeju pružili svoju podršku ovoj instituciji, te pozivaju sve građane da im se pridružite u 20:30 sati ispred Zemaljskog muzeja BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: