{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte 3D video mapping Zemaljskog muzeja BiH

15.9.2015. u 21:52
122
39
Pogledajte 3D video mapping Zemaljskog muzeja BiH
122
Jedinstvenom 3D videom mapping projekcijom okončana je velika građanska akcija "Ja sam Muzej" koja je otpočela izložbom portreta radnika Zemaljskog muzeja BiH i svakodnevnim dežurama.
Građanska akcija kojoj su se odazvale i brojne ličnosti iz kulturnog, akademskog i političkog života u BiH, a koja je okupila više od tri hiljade građanki i građana večeras je simbolično okončana 3D video mapping projekcijom.

Ovom projekcijom kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina građana i građanki odata je počast radnicima-čuvarima Muzeja koji su brigom o eksponatima i zgradi omogućili ponovno otvorenje ove naučno-kulturne institucije.

Prisutni građani imali su priliku vidjeti mappiranu fasadu na glavnom ulazu u Zemaljski muzej, koji simbolično otkriva neizmjerno kulturno-historijsko i prirodno blago koje ova institucija čuva, a koje je građanima i građankama Bosne i Hercegovine bilo uskraćeno protekle tri godine.

Građani su aplauzom ispratili 3D video mapping projekciju, a u mraku su se mogla vidjeti i brojna svjetla mobilnih aparata i fotoaparata kojim su građani slikali i snimali 3D projekciju.

Projekciju je u saradnji s UG Akcija osmislio DMRDisplay, a tehničku podršku pružio je Blow Up.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: