Kultura
1000

Una Čardžić izložila skulpture pasa lutalica od žice

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Izložba skulptura pasa "Lutalice" autorice Une Čardžić predstavljena je danas u okviru Festivala ulične umjetnosti koji je počeo jučer u Sarajevu.

Posjetioci u Radićevoj ulici, gdje je izložba postavljena, mogu vidjeti čopor pasa koji su napravljeni od žice, kao i plakat napravljen od kandidatskih listi za izbore te isječaka naslova iz dnevne štampe o predizbornoj kampanji, ali i dnevno-političkim događajima.

Čarđić je kazala za Fenu da žica, od koje su napravljeni psi, nije motana na isti način, kao što ni sarajevski ulični psi ne liče jedan na drugog.

"Rad je baziran na problem pasa lutalica koji je rezultat nebrige vlasti. Moja poruka je 'birali ste, čitali ste, a rezultat svega toga su psi lutalice na ulicama'", poručila je.

U okviru Festivala posjetioci tokom dana također mogu posjetiti i vidjeti Art market, izložbu "Čitaj, crtaj, vuci, guraj", Graffiti radionicu, teatarski preformans "Veliki orkestar“, Sit down komediju, predstavu "Eeeyoo…!", prezentaciju velikog murala posvećenog Karimu Zaimoviću te koncert Harmonikaškog kvinteta Klaster.