{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Una Čardžić izložila skulpture pasa lutalica od žice

F
23.7.2016. u 11:11
1.000
109
Una Čardžić izložila skulpture pasa lutalica od žice
1.000
Izložba skulptura pasa "Lutalice" autorice Une Čardžić predstavljena je danas u okviru Festivala ulične umjetnosti koji je počeo jučer u Sarajevu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Posjetioci u Radićevoj ulici, gdje je izložba postavljena, mogu vidjeti čopor pasa koji su napravljeni od žice, kao i plakat napravljen od kandidatskih listi za izbore te isječaka naslova iz dnevne štampe o predizbornoj kampanji, ali i dnevno-političkim događajima.

Čarđić je kazala za Fenu da žica, od koje su napravljeni psi, nije motana na isti način, kao što ni sarajevski ulični psi ne liče jedan na drugog.

"Rad je baziran na problem pasa lutalica koji je rezultat nebrige vlasti. Moja poruka je 'birali ste, čitali ste, a rezultat svega toga su psi lutalice na ulicama'", poručila je.

U okviru Festivala posjetioci tokom dana također mogu posjetiti i vidjeti Art market, izložbu "Čitaj, crtaj, vuci, guraj", Graffiti radionicu, teatarski preformans "Veliki orkestar“, Sit down komediju, predstavu "Eeeyoo…!", prezentaciju velikog murala posvećenog Karimu Zaimoviću te koncert Harmonikaškog kvinteta Klaster.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: