{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TIBFU 2015 poseban festival pozorišta u Bosni i Hercegovini

26.11.2015. u 15:27
45
0
TIBFU 2015 poseban festival pozorišta u Bosni i Hercegovini
45
TIBFU 2015 poseban festival pozorišta u Bosni i Hercegovini
Jesen u Bugojnu je u znaku pozorišta. U novembru je počeo pozorišni maraton koji traje tri mjeseca.
Riječ je o TIBFU-2015, festivalu koji okuplja amatere, poluprofesionalce, profesionalce i studente raznih akademija u Bosni i Hercegovini. TIBFU je poseban festival, jer nema žirija, ali postoji nagrada za najbolju predstavu koju ocjeni publika, a ta nagrada je pozorišni reflektor.

TIFBU je festival "malih formi" teatra, ovogodišnji slogan festivala je: Teatar? Može!

Svoje predstave će izvoditi Teatar FEDRA Bugojno, te teatri iz Banje Luke, Osijeka, Mostara, Trebinja, Mrkonjić Grada, Despotovca, Niša, Beograda i Šida.

TIFBU zaista mnogo nudi bugojanskoj publici, jer od novembra do kraja januara u Bugojnu kao i većini manjih gradova vlada zimska monotonija, a mi smatramo da će ovaj Festival naći svoje mjesto kod publike i donijeti topli dah kulture u hladnim zimskim noćima, poručuju organizatori.

Bugojno je jedini manji grad u Bosni i Hercegovini, koji nudi svojim građanima kulturne manifestacije, bogat kulturni program. TIBFU je treći festival u Bugojnu koji se bazira na pozorište. Pored TIBFU festivala, svake godine FEDRA nudi bogat kulturni program, a u septembru za sve osnovne škole tu je poznati bugojanski festival Lutkarsko bijanale. Dođite u Bugojno i provedite sa nama ovaj maraton pozorišta, navodi se u pozivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: