Predstavom "To ti je lajf" u Bugojnu počeo teatarski festival TIFBU 2015.

Klix.ba
13.11.2015. u 15:02
0
3
Predstavom "To ti je lajf" u Bugojnu počeo teatarski festival TIFBU 2015.
0
Predstavom "To ti je lajf" u Bugojnu počeo teatarski festival TIFBU 2015.
U Bugojnu je 11. novembra 2015. počeo teatarski festival TIFBU 2015, a otvoren je predstavom "To ti je lajf" Omladinske scene Teatra Fedra Bugojno.
Predstava, koja je odigrana u prepunoj maloj sali KSC-a, govori o životu mladih ljudi u pubertetu i njihovom odrastanju, te kao i sam život donosi i smijeh i suze. Publika je u potpunosti podržala mlade glumce i predstavu "To ti je lajf" ocijenila vrlo visokom prosječnom ocjenom 4,91 (od mogućih 5).

Sljedeći dan, 12. novembra bugojanska publika je imala priliku u maloj sali KSC-a pogledati i pobjedničku predstavu sa TIFBU-a 2014, "Terapija", u produkciji DIS Pozorišta Banja Luka, nastalu prema tekstu "Nemreš pobjeć od nedjelje", Tene Štivičić. Režiju potpisuju Belinda Božičković i Duško Stanivuk, a igraju Smiljana Marinković i Bojan Kolopić.

I ovog puta je mala sala bila premala da primi sve one koji su htjeli uživati u ovoj sjanoj predstavi. Nakon odigrane predstave uručene su i nagrade. Pored diplome za najbolju predstavu TIFBU 2014, predstavi "Terapija", odnosno DIS Pozorištu Banja Luka, uručena je i glavna nagrada TIFBU festivala – "Pozorišni reflektor"... Ista nagrada će pripasti i pobjednicima ovogodišnjeg TIFBU-a.

TIFBU se nastavlja u srijedu, 18. novembra 2015. godine, kada ćemo gledati predstavu "Igra istine" Teatra Fedra Bugojno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: