Napolju je sve hladnije, a TIFBU se tek zakuhao

Klix.ba
29.11.2015. u 18:34
33
1
Napolju je sve hladnije, a TIFBU se tek zakuhao
33
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Atmosfera na festivalu TIFBU 2015. se lagano zagrijava bez obzira što su već zavladali minusi.
U petak navečer u Maloj sali KSC-a odigrana je predstava “Draga Jelena Sergejevna” Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad i Teatra FEDRA Bugojno, a prema tekstu Ljudmile Razumovske. Režiju i adaptaciju potpisuje Senada Milanović, a u predstavi igraju: Dubravka Nikolić, Radenko Špirić, Ines Jusufbašić, Jovana Tomić, Nedim Milanović, Branislav Roljić, Adin Rustempašić. Za tehničko vodstvo odgovoran je Edin Ćatić Bato.

Novembar je skoro iza nas, a publika je imala prilike gledati četiri predstave: "To ti je lajf", "Terapija", "Igra istine", i "Draga Jelena Sergejevna".

TIFBU2015. na radost ljubitelja teatra se nastavlja i u decembru. Na repertoaru nas očekuju kvalitetne i zanimljive predstave. Već 2.12. u Maloj sali KSC-a bit će prikazana predstava "Cirkus i Čehov".

Ova predstava je u principu ispit prve godine studija glume Akademije umjetnosti u Banjoj Luci u klasi profesorice Elene Kostić. Vrlo rijetko (skoro nikada) se ispit glume prve godine prikazuje "široj javnosti" i ovo je, zaista, jedinstvena prilika da publika vidi nesvakidašnji scenski performans koji predano izvodi 11 mladih studenata i toplo preporučujemo da svi zainteresirani karte rezervišu na vrijeme i uživaju u magiji teatra kakva se rijetko viđa, saopćeno je iz TIFBU.

Nakon studenata u petak, 4.12. TIFBU proslavlja pet godina predstave "Čekajući Marčela". Radi se o prvoj predstavi u BiH koja je rezultat koprodukcije Teatra FEDRA Bugojno i Kulturne scene Male stvari Trebinje.

"Da smo napravili dobru predstavu znali smo odmah na premijeri tog 4. decembra 2010. godine, ali da će predstava imati više od 60 izvođenja i živjeti pet godina, nismo znali, zato dođite da zajedno proslavimo pet godina čekanja Marčela", poručuju organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: