Sastanak u Sarajevu
0
Stećci su dio svjetske baštine
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo je grad koji je osnovao bosnjacki plemic Isa-beg Ishakovic , znaci mnogo poslije, i normalno je da bas u centru grada nema stecaka ali ih ima kilometar od grada sto ga dodje isto. Od BG i ZG nema stecka u okolici od 200 kilometara a mozda i dalje.
Stecak nema veze sa katolickom crkvom, papom, sv.savom, spc-om, dzeknom i drugim vjestackim subjketima imperijalistickog nastojanja u prostoru..
Svađa oko Papinstva, svađa oko liderstva, svađa oko svega se svela na to da se sada ispituju oni koji su proglašeni rušiocima poredka i kao takvi paganima..... Društveni ugovor, jake religijske institucije, mir, prosperitet.... Tito bem ti mtr za ono da Boga Jednog Jedinoga nema.....
Stecak nema nista sa islamom... stecak je nagrobni spomenik pripadnika crkve bosanske ! A oni su se zvali Bosnjani !! Pream tome svi oni koji ne prihvataju da su potomci Bosnjana nemaju nista sa stecima !! Ni turci, ni srbi, ni hrvati !!
STECAK JE NADGROBNI SPOMENIK STAROG DOBROG BOSNJA.. Stecak je dio bogate kulturne bastine Bosne i Hercegovine..Ruku na srce nesto stecaka je ocuvano i u BiH komsiluku...naravno to je dokaz snage srednjevjekovne bosanske crkve i bosnjackog nacionalnog identiteta... Srbi i Hrvati sa steckom nemaju ama bas nista.. Pozdrav domovini Bosni i Hercegovini... Dusmani crknite
nema, isto kao što ih nema ni u Sarajevu (osim onih iz muzeja ... a da nije bilo Austrijanaca, ne bi ni njih bilo).
Imal\' u Beogradu, Nisu, Cacku, Zagrebu i Sisku stecaka?
rumunjski vlasi da brnu o nasim sateccima....lol.... kako su kreativni lopovo jos maalo pa ce pocet i o dzamijama da brinu.
Bosna i Hercegovina nema ministarstvo kulture na državnom nivou. Ako Sredoje Nović nema pravo da potpiše dokument u ime kulture Bosne i Hercegovine, Srbi imaju puno pravo da traže nezavisnost od Bosne i Hercegovine.
Evo jos jedan noz Bosni i Hercegovini u lEDJA od svojih domacih POLITICARA?KO JE DOZVOLIO DA O OVAME ODLUKE DAJE I POTPISUJE NEKO KO NIJE DAV\'O JAVNO PROPOZICIJE I STA CE BIT POTISANO I DISKUTAVANO PRIJE POTPISA??!!!! POLITICARI Bosnjaci stvarno ste IZDAJICE,narod ce shvatit sta pisem jer VI NE PRATITE nit RADITE STA STE TREBALI RADIT ZA Bosnu i Hercegovinu,JADNO JADNO,da Bog da vas svija zemlja Bosanska progutala,sve one koji su je IZDALI! BiH4EVER!
Pismo namjere su potpisali ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, PA KO JE DOZVOLIO OVOME DA POTISE U IME NAS BOSNJAKA?Svi ostali su ministri kulture su dosli osim ministra kulture bih-e nije ovo potpis\'o nit ucestvovo????dal se ministar kulture bosne i hercegovine pita za nesto i dal je samo na sminkanje???OVO nemoze PROC,HARISE,SULJO,ZELJKO i jedna i drugi ZUCNITE O OVOME,JADNO!!!!!!!!Hocemo ISTRAGU i JAVNU DEBATU?Nisu ovo cista posla,NE! BiH4EVER!
Stećak, Krstača i Nišan na lokacijama širom Bosne i Hercegovine, ponosno stoje jedno pored drugog: NEMAJU NIŠTA SA HRIŠĆANSTVOM KRIŠĆANSTVOM I ISLAMOM SADAŠNJICE - niti sadašnjim društvom i društvenim poredkom...... Nemaju ništa sa Srbima i Hrvatima...... To je BosanskoHercegovačka privatna svojina...... i radi se o Religijskoj baštini..... I kao što vidim svi ih sada svojataju, ali tvrdim da je to vlasništvo Bosne i Hercegovine i prikaz evolutivne pojave religija i učenja.... Ribini ljudi, Crkva Bosanska - ko zna nešto o tome od svih ovih koji učestvuju u raspravi i koji raspravljaju o stavljanju toga na listu \"kulturne\" baštine, sada ?
LILIUM BOSNIACUM ETERNATUM! BiH4EVER!
@patriot 02.11.2009. u 16:28 POTPISUJEM!!!! Bosnjacki politicari su najvece izdajice naroda i drzave,svaki dan imamo DOKAZ!!! sad ce ispast da su stecci srbski i hrvaski,JADNA Bosno i Hercegovino jesi stvarno BIJEDNA tj ONI STO su na vlasti a i sam narod!Korijen i identitet Bosnjaka su STECCi-,jadna drzavo i narode kad od izdajica,nesposobnih,nezainteresovanih tvoj autohtoni idetitet uzima ONAJ KOJI TE DO JUCE KLAO,SILOVO,PALIO,UNISTAVO,ZAKOPAVO! BiH4EVER!
stecci nemaju nista s osmanlijama nit s nokomponovanim takozvanim bosnjacima to je hriscanskispomenik BIH4EVER!