Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svakih pedesetak godina se odaje pocast nekom pokretu koji je srusio nekakvu diktaturu.. interesantno je to kako taj oslobodilacki pokret kada dodje na vlast za odredjeno vrijeme postane diktatorski i sve tako u krug...
...do ljudi je...
ja sam mislio da je zbog toga sto je zemlja okrugla i vrti oko sunca pa u svoj toj rotaciji sve opet dodje na isto samo se drugacije zove ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Na Balkanu od kada se komunizam srušio, narod ga je samo pušio..
Boli me karina koje je uredjenje ,,, samo da se zivi !! A inace zemlje sa najboljim standardom na svijetu imaju uredjenje koje je zasnovano na Jugoslovenskom paketu i modelu ... to je provjerena info Danska,norveska,Island,Svedska ... itd itd
Samo sto oni i zarade koji dinar, ne prezivljavaju od kredita kao SFRJ svojevremeno. To, a i narod im je malko civiliziraniji.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Tito dobio ime po: ti to, ti to!
Srbija je predivna zemlja, zato jer je puna Srba.
Srboljube, Poljaci su pokatoliceni Srbi. I papa Ivan Pavao zapravo Pavle drugi, uzeo je srpska imena Ivan Pavao Pavle i sebi ih nadio jer je katolicanstvo iz srpstva nastalo. I Rusi su Srbi i Putin je Srbin. Tvoje ime je Srboljub Starovlah a sve oko tebe to je srpski crno beli svet. Dobrica Cosic i Antonije Isakovic mogu ti cipele cistiti, oni su male mace za tvoje srpstvo.
...jel' ovo bošnjak-ilir kontra nebeskog srbina...a đe je tu perzijski hrvat...ja protestiram :)
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Balkanski spijun: Jeli ovo tvoje? - Nije to je poljsko. Slusaj ti vamo, da li ti je poznato ko je doveo na prijesto poslije 600 godina papu u Vatikan stranca? Hem stranac, hem Poljak! Slucajno, jeli? A jel slucajno sto je Walesa dobio nobelovu nagradu za mir? Slucajno? Jel slucajno sto rodjenoj strini nisi pisao 20 godina, samo zato sto zivi na Lenjinovom bulevaru? Slucajno? A jel slucajno da si moje dijete tjerao da imigrira i dao joj kljuceve od stana tvog u Parizu ha?
Baš je ovo lijepo kad se u Sarajevu obilježava sve moguće što je dovelo da nam bude gore.
Kako konkretno je Solidarnost "dovela da nam bude gore"?
a drago mi je što Poljaci više ne dolaze punim trabantima i ne prodaju sve i svašta za "črvene", poenta je u tom što smo za pad Berlinskog zida mi ovdje platili najveću cijenu (to je i Haris Silajdžić priznao) i još je plaćamo, a ovo je samo jedna u nizu popratnih pojava tog procesa.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Treba prihvatiti da su Poljaci imali daleko traumatičnije iskustvo s tim režimom nego mi, ali isto tako i oni trebaju shvatiti da nije isto bio taj poredak kod njih i ovdje i da mi imamo pravo u određenoj mjeri biti nostalgični za njim. Ne znači da smo automatski komunjare kojima fali totalitarizam, nego nam je današnja stvarnost (za razliku od njihove) daleko sumornija i da je sasvim razumno da čeznemo da nekim smislom kojeg danas toliko nedostaje...
...oni baš i nemaju za čime žaliti...i danas svakako, u prosjeku, žive bolje nego pod ruskom čizmom...mada ih je ruska čizma oslobodila od njemačke...
Oni nisu mogli imati traumatičnije iskustvo s "tim režimom" nego Jugoslavija, jer "taj režim" u Jugoslaviji nikad nije postojao. Moždao je koristio sličan naziv, ali to je otprilike to.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ako je nekome do odavanja "počasti" neka ne izlazi iz Muzeja. Možda je pojava Solidarnosti samo "slučajna vremenska podudarnost" sa početkom rastakanja zajedničke nam države ali nama to nije donijelo ništa dobro... Pogotovo nama u BiIH koji smo najgore prošli, ali baš najgore!
...izbor karola wojtile za papu, mislim 1981, nikako nije bio slučajan...
Nek su sad Poljsku pretvorili u zemlju vjerskih fanatika.
...oduvijek su bili "tvrdi" katolici...
Sada su još tvrđi..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Krystyna Efendić-Zukowska
...jesul došli i polugladni penzioneri...i neko od 500.000 nezaposlenih...