Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moje dijetinstvo ne bi imalo nikakvig smisla bez njegovih legendarnih dijela. laka ti crna zemlja majstore!!!!!!!!
neki dan pomogo malcu da odradi "orlove" lektiru,naravno skino mu i film. upis je bio po kuci hahahahahahaha
Bravo Dunja sad si me podsjetila na sva ta divna dijela..i puno smijeha.
Orlovi rano lete...neponovljiv dozivljaj,zaista veliki pisac i covjek koji je pisao s dusom.
Onda ti nisi čitao magareće godine....
Nisam,promaklo mi :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
pozivam klixove editore da uklone tesko oboljelog fasistu, franca, pod hitno. trebate ga pod hitno eliminisati sa ovog sajta. ova dzukela koristi svaku klixovu vijest da da neku fasisticku glupost.
brankova djela su ucinila moje djetinjstvo radosnim:)
najveće njegovo djelo, ali i najmanje poznato je "jeretička priča". kratka prica o dekadenciji komunisticke elite. radi te price sistem tito licno i sistem su mu se odlucili jebavati majke do kraja zivota. potrazite tu pricu i procitajte: govori sve o eliti i nista se nije promjenilo svo ovo vrijeme. genijalna moderna minimalisticka proza.
Kao i Branko milioni Srba su zivili neki san Jugoslovenstva,..spoznaja kojim govnima smo okruzeni je ravna samoubistvu
jedan genije humor koroz pricu odlika daleko onih ispred vremena uljepsao nam zivot ovake ljude trebamo koji svojim djelovanjem ostavljaju trag mirisa ljiljana i djetinjstva
Jedinstven!
pitsm se kalo se neki komentatori izjasnjavaju o Copicu kako je obiljezio njihovo djetinjstvo a poznati su na klixu kao cetalji ne mogu da spojim to dvoje.
Korpus bebice,junacino za tastaturom,pita li ti baba koju ti je pradzed slavu slavio.u tebi tece cista hrisanska krv junacino za tastaturom
Anegdota o dogadjaju, koji se navodno desio prilikom oslobadjanja Bihaća tokom 2. svjetskog rata: Navodno je područje oko Bihaća bilo već gotovo oslobodjeno i general Kosta Nađ je naredio Branku Ćopiću i njuegovoj umjetničkoj četi da idu na grmuško-srbljanski plato da i oni odlobode selo ili dva, kako bi dali svoj doprinos. Vodio Branko četu i sreli su nekog starijeg čovjeka, pa ga pitali, kako se zove selo ispred njih. Kaže did: Prdipolje! Branko naredi da se četa vrati nazad i kaže, neću da poginem pa da mi na ploči piše: Poginuo u Prdipolju. Ovo se prepričava kao anegdota. Ko zna dali je istina, ali je u svakom slučaju zgodna priča.
Legenda!
Genijalac, jedan od najvecih pisaca svih vremena, zasluzio je da se makar jedna ulica u Sarajevu nazove po njemu, ali nazalost od toga nema nista... Vazno je da je Aziza Sacirbegovic dobila ulicu, ni po cemu bitna osim sto je majka onog kriminalca Muhameda Sacirbegovica Sacirbeya koji ne zna sastaviti pristojnu recenicu na Bosanskom
Obožavala sam njegove romane. Bukvalno bih sva njegova djela stavila kao obaveznu lektiru.. Iz njegovih slova djeca mogu upiti samo najčistije i najprefinjenije emocije..
I mene sve njegove knjige vracaju u djetinjstvo. Cak i danas kad procitam neke od njih, sjetim se ushicenja koje sam osjecao kad sam ih citao kao dijete. "Magarece godine" i "Orlovi rano lete" sam procitao bezbroj puta kao dijete. Nadam se da su i dalje njegove knjige obavezna lektira, mada ce ih djeca koja vole da citaju pronaci i ako nisu. Juce smo spominjali Branka kao da smo znali da je danas ta tuzna godisnjica.
Da... kao da je šapnuo našoj podsvijesti "sjetite me se" ..:) Ista sam ti.. ono kad "nemaš šta da čitaš", pa dograbiš usput neku njegovu knjigu, pročitanu već nekoliko puta, jer prosto ide.. kao mlijeko.. i prosto prija duši..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Covjek cije knjige i danas procitam akd imam vremena....pisac kakav se vjerovatno nikad vise nece roditi...
Velikan, Branko Copic