Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jesam li ja puk"o ili samo meni nije jasan naslov ovog teksta?
Puko si!
nisi puko. neko ne zna sloziti recenicu. Ispravno: "Hasanaginica zbog bolesnog djeteta nije otisla agi, a ne zbog stida"
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
6x citam naslov i nije mi jasan... Šeremet: Hasanaginica nije otišla agi zbog bolesnog djeteta, a ne zbog stida sta je novinar htio da kaze?
wtf did l just read...
Ne znam sta vam je svima nejasno...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
sta se bjeli u gori zelenoj nit je snjeg nit su labudovi
Akademik Muhamed Filipovic - najveci um bosnjackog naroda. Nek si ti nama ziv i zdrav Muhamede i da te dragi Allah dz.s. prozivi jos dugo, jer kad pomislim kakvi idioti predvode Bosnjake, zabrinut sam da necemo jos ni mjesec dana postojati...
Navedene riječi koje su upotrijebljene u "pojašnjenjima" kao 'četeresnicu' "riječ agr za agdu da je prejaka, da će se stvrdnuti ili okameniti" "a ja to zamišljam kao otvoreni prelom kosti" baš djeluju kao SKRNAVLJENJE legendarne Hasanaginice. Balada Hasanaginica je nešto što se "ne dira" svačijim rukama! Da li je ovo ista gospođa Vahida Šeremt iz Tuzle koja je pronašla uzrok oboljevanja i lijek za šarku (bolest šljive), naučni je radnik i inovator, udruženje Naše ljepote iz Tuzle?
i šta je pisac htjeo reći?nit su snjezi nit su labudovi
sada napokon ima logike ta predivna balada, svaka cast gospodjo Seremet
čitamo prebrzo, zato nerazumijevanje naslova...
Moja mama je upotrebljavala riječ agr naprimjer da kaže za agdu da je prejaka, da će se stvrdnuti ili okameniti - u sislu bezosjećajna, a te riječi nema u sličnim jezicima", navela je Šeremet. Ako uzmemo za ozbiljno mamu Šeremet , i sjetimo se da je moja mama za istu stvar upotrebljavala riječ "tirit" ,dolazimo u ozbiljnu dilemu u ispravnost teze naučne radnice koja ima ekonomsli fakultet a voli da čita pjesmice ...upravo se spremam da ovako dok sam vruć postavim tezu u kojoj ću izgleda morati konsultovati dr.Senku Dinarević alias Šankinu sestru jer moja teza će se zvati :jel djete uopšte bilo bolesno i jel Fatima uopšte trebala iđe ić il je samo Hasana ljutila :-)))
...bila na facebook chat-u...
*** majku dje ja zivim
"No, kada ona nije došla, on joj šalje poruku da ga ne čeka. To je bila ishitrena odluka, jer on se nikada nije ženio", istakla je Šeremet." Šta je pisac htio da kaže?
Godjo. Vahida, fulili ste. Bolno i strasno ste fulili. Jako mi je zao sto se danas i dalje nastavlja ona ista bitka koju je izgubio sam Hasanaga, a koju evo i danas svi gubimo. Ali jos mi je vise zao sto tu bitku gubimo zahvaljujuci vlastitoj povrsnosti i neznanju. Pitanje: sta se desavalo u zadnjem ratu sa vojnicima koji izgube bitke? Kako su bili tretirani od strane pobjednicke vojske? Sta se u takvom ishodu desavalo uvijek, u bilo kojem ratu, bilo kojoj bitci, sa porazenom vojskom? Hasanaga, musliman, bio je porazen od strane krscanske vojske. A kako je mogao ostati u zivotu?! Kako to, da jos ima mogucnost da i komunicira i salje neka pisma svojoj zeni?! Odrekao se svoje vjere. Izdao je svoju vjeru, svoj identitet. To je problem, i zbog toga se njegova zena Hasanaginica stidi.
ebo zemlju koja nema Hasanaginicu
Pa nemoj tako imamo mi bosanci ' bice bice ' aaa stas sad! :D A Hasanaginica je srpska! Uvrijedio si i mene i moju zemlju.
kako si zakljucio da je Hasanaginica srpska
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
'' Njena tragedija je antička u karakteru, ona je heroina i izuzetna ličnost kao i Vahida Šeremet '' ? I dafuq with naslov?
Otvoreni prelom noge HAHAHAHAHAHAHAHAHA brate nasmejah se do suza. Pa ovo je neverovatno...i cuj bosanski jezik hahah LOL Dobro je danas ziveti u sarajevu, svaki priuceni malogradjanin moze se proglasiti za naucnika i objaviti "naucni rad". Gete je ucio srpski jezik samo da bi mogao da prevede na nemacki Hasanaginicu i Banovic Strahinju... ali eto, zeznuo se trebao je da uci bosanski.
Sta velis s tim, Hasanaginica je srpska takodje?
ustvari sry na pitanju, pa naravno da jeste nema potrebe za raspravom...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
http://www.mojvideo.com/video-prva-audicija-djuro/d0b66ec4a63c66580b70 ma kurava od stida nije dosla, đuro kaze