Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mostarci izbjegli, seljaci se spustili.
@burek3od3sira ima puno seljaka na 'zapadnoj obali'
@shazhudin ja sam mislio da je seljak čovjek koji je baš sa sela, ali izgleda da nisam bio u pravu? Kad je u pitanju zapad i kod nas, dosta je drugacije i ne moze se uporediti tek tako.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Narodno pozoriste u Mostaru je nekada bila institucija, sa prekrasnom terasom, fontanom, itd. Danas sam prolazak pored "Pozorisne kafane" daje utisak prolaska pored neke kafancuge na periferiji grada, sa plasticnim podmetacima i plasticnim cvijecem, neukusnom dekoracijom, i muzikom uzivo veoma upitne kvalitete. Tako da se covjeku smuci koji se sund slusa u Pozorisnoj kafani, a kao iza te kafane treba da bude "institucija kulture"?! Mostar vise ne bi smio da nosi ime Mostar, sramota
Zasta glasa onaj sav narod 90tih? Bolj buducnost? Koji kretenizam.
Ta ce nama pozorista, nama treba dobrih armonikasa i teverica.
Fina gradska raja pobjegla u Skandinaviju čim je zapucalo
nije to samo u mostaru tako. citava bih je jedna primitivna selendra!
ne rješava se problem privitivizma pozorištima,nego dugotrajnim edukovanjem djece i odraslih,pokazivanjem vlastitim primjerom šta je kultura te funkcionisanjem sistema (kazne i slično).i to tako godinama i generacijama.
Mostar je podeljen kao Berlin....i samo mozete da se lazete....sami sebe da lazete... Kad odem tamo imam drustvo i sa jedne i sa druge strane..... mozete samo sebe javno da lazete... Meni je zao Mostara...place mi se.....
Pozorište (grč.: theatron izvedeno od riječi theásthai; gledati) ili teatar je skupno ime za sve vrste scenske umjetnosti koje se izvode na pozornici u prisustvu publike. Neophodni elementi bez kojih ne može postojati pozorišna predstava su: glumci scenska radnja publika Klasična podjela na teatarske forme bila je podjela na: Dramu (komedija, tragedija i drama u užem smislu) Operu Balet
Dzulicu mi smo mirni odkad vlaha u Sa nema tako da opusti se i uzmi sta radi a ne samo kafe piti i skakat ko majmun po pozoristu, ili se uclani u Konjakovicevu stranku tamo primaju glumce,sportiste i pjevace.
Odjebi
Dobri naš Sejo. Drug i pedagog.
možda je manjak Mostaraca, a višak "mostarčanina" 🤔
Moj Sejo, pored seljacina kojih je pun grad, pozoriste nema nikakvu sansu. Najgore su nove generacije turbofolkera, pa oni nisu u zivotu culi za predstavu. Seljacine su od Mostara napravile svoje selo, u njemu se pitaju, ponasaju se kao sto su se u svojoj kozojebini ponasali, i tu vise, Sejo, nema spasa ni mjesta kulturi. Zalosno je sto su se i neki "mostarci" prilagodili i proseljacili.
lik555@ Ma mene Mostar najvise brine i boli, tu je bas katastrofa. Na jednoj strani jedna vrsta seljacina, na drugoj druga..ne mozes disati od njih.
E moj Sejo... i ti si dobrih para oprao kroz MTM i kroz nevladinu organizaciju koju si vodio. Umjetnicki si direktor pozorista, sa zavrsenom srednjom masinskom skolom. Ko te ne zna, skupo bi te platio. Srecom, znaju te svi.
To je boljka jos nekoliko gradova na zalost.
Kakvo pozorište daj samo crkvu i džaHmiju...bez vjere se ne može...kakve bajke i slikovnice za djecu. Odmah vjera dok se nije svijest razvila.