Komentari (350)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tradicionalna bosanska nošnja????????????????? zar to u bih nije bilo nošnji prije osmanlija zar smo goli hodali bugari BUGARIIIII da dobro ste pročitali lansirali satelit u svemir a bošnjo na konju glumi 16 vijek
@vxvy a koja je to nasa nosnja? vidi stoji da smo imali drugu nosnju prije ali to je bilo prije,i svedjani su kao vikinzi imali drugaciju nosnju ali sad nose nesto skroz drugo kao folklor nosnju.nismo jedini narod koji je promjenio civilizaciju
Umesto da danas na Vidovdan, kada je Tvrtkova vojska na celu sa Vlatkom Vukovicem koji se borio sa bracom protiv Turaka i islama, da to pomenete kao bosanski istorijski fakt, vi spominjete ovo. Kod vas nista pre Turaka osmanlija nema.
Ima li iđe još koji okupator da okupira bošnje, ovako im je dodijalo sami da bauljaju. Ništ im se nisačim neslaže a tunjo ufitiljio pa nwma ko da smisli ime nove nacije jer se ova dobro ofucala... jah...
meni lijepa i pozitivna priča😀😀😀😀
Kaze jedan efendija: "Uvode novotariju u vjeru! Dolaze na ajvatovicu autima!" Hahaha. Kakve spletke i hrpa gluposti koje se pripisuju islamu, a po islamu zabranjene.
A jesu zapjenile posrbice i madjarski konusari HAHAHAHAHA!
@happyhour nema osnove da ostaju ako nemaju nekretnine. ja vjerujem da nece moci kupiti ako nisu firma (al ne fiktivna) a evo i sud radi svoje, tako da ce se stati tome u kraj. najvise smo sami krivi sto imamo rupe u zakonu. meni ne smetaju, nek dolaze, sve dok odlaze. tj turisticki
Čudno, 16 vijeka kad smo okupirani, što ne od 14-15 vijeka? Proturska stoko!
Moglu ste i ove žene da obučete u nikabe, kad već hoćete da prikažete autentičnu nošnju Osmanlija.
>tradicionalna bosanska nošnja >turski fesovi koje je ataturk zabranio u Turskoj
Joj ja ne vidjeh koga je uzjaho nacelnik Hadzibajric
Aman ja sto cete kmece po portalu
Ma jah nose se ljiljani na Ajvatovicu pod kojom su se inace Bosanci borili protiv Turaka. Da nije ignorantno bilo bi bezobrazno. Mogli ste komotno i trobojku sa petokrakom ponijeti.
Neki Bosnjaci racunaju istoriju Bosne od Osmanlija, prije je bio samo veliki prasak!!!
ne znam za vas, al meni je ovo show, ne tradicija. cijeli koncept ajvatovice krajnje sumnjiv. nego kakve su ono dimije na onoj sa slike 2? golih nogu i nike tene, pa na konja? tradicionalna nosnja?!
Vehabije na aparatima 😊
Lijepa i historijska Bošnjačka tradicionalna manifestacija... Ovo se treba posjetiti a ne neke glupe koride za umne invalide!