Osmijeh Sarajeva
69

Noć crnogorskog humora: U BKC-u Urnebesna tragedija i Rambo Amadeus

Klix.ba
Svi koji vole humor i zabavu na crnogorski način, večeras će uživati u programu festivala Osmijeh Sarajeva, kada će se predstaviti Crnogorsko narodno pozorište sa komedijom "Urnebesna tragedija" u režiji Veljka Mićunovića, nakon čega će nastupi svjetski kilo car, također Crnogorac i u Sarajevu rado viđen gost - Rambo Amadeus.

Naizgled realistična dramska situacija, sa kojom počinje Urnebesna tragedija Dušana Kovačevića, ubrzo se pretvara u puku simboliku koja kritikuje našu društvenu stvarnost iz devedesetih godina, prikazujući je kao ludnicu u kojoj mladi ispaštaju zbog grijeha starijih.

Likovi, koje pored ostalih tumače Meto Jovanovski, Mladen Nelević i Bane Popovic,svedeni su na prepoznatljive mentalitetske i društvene šablone koji, uz komične efekte u građenju dijaloga, uveliko podsjećaju na komediju apsurda.

Kako posmatrati životnu prošlost i koje posljedice ona na nas ostavlja, saznajte u tragi-komediji Crnogorskog narodnog pozorišta.

A da li je to komedija ili tragedija, možda razjasni neponovljivi Rambo Amadeus koji će po završetku predstave publiku zabavljati do kasno u noć, u sklopu Sarajevsko After party.

URNEBESNA TRAGEDIJA Prema tekstu Dušana Kovačevića

Režija: Veljko Mićunović

Producent: Janko Ljumović Dramaturg: Slobodan Obradović Scenograf i kostimograf: Miodrag Tabački Izbor muzike: Veljko Mićunović Asistent kostimografa Lena Leković Izvršna produkcija: Nela Otašević Igraju: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Mišo Obradović, Momo Pićurić

Ulaznice možete kupiti na kupikartu.ba i blagajni BKC-a.