21. aprila u BKC-u
0

Čuveni Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili po prvi put u Sarajevu

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Jedan od najslavnijih plesnih ansambla na svijetu Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili po prvi put dolazi u Sarajevo gdje će nastupiti 21. aprila u Bosanskom kulturnom centru.

Publici će se predstaviti impresivnom koreografijom i orkestrom s jedinstvenim instrumentima čiji zvuci pričaju muzičku povijest i tradiciju autentičnog gruzijskog plesa više od 75 godina. Baletni ansambl uvijek nastupa u pratnji vlastitog orkestra u sastavu muzičara koji se naraštajima obrazuju za sviranje na gruzijskim tradicionalnim instrumentima.

Nevjerojatnim umijećem na sceni i uzbudljivim koreografijama kojima prkose gravitaciji, stekli su nazive poput "leteći Gruzijci", "osmo svjetsko čudo", "uragan na pozornici", "čudo iz Gruzije", "poezija u pokretu", "najbolji plesači na svijetu" i dr., a nekoliko puta su proglašeni najboljim showom na Broadwayu.

Nastupali su u više od 100 zemalja na svim kontinentima, na najpoznatijim i najvećim pozornicama u Londonu, New Yorku, Parizu i Milanu.

Očaravajućim kostimima ansambl je utjecao i na svijet mode, pa je tako zanimljivo naglasiti da su njihovi kostimi 50-ih i 60-ih godina izrađivani u suradnji s modnim kućama Chanel, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani i Christian Dior.

Gruzijski nacionalni balet jedinstveni je fenomen koji svatko treba vidjeti barem jednom u životu! Ne propustite ovaj prvi, premijerni nastup Gruzijskog nacionalnog baleta Sukhishvili u Sarajevu! Ulaznice, možete kupiti online na platformi Entrio.ba, u Biletarnici BKC-a i na Platou Skenderije.