Komentari (121)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je sramotno, umjesto da se ulaze u kulturu i nasu historiju oni uzimaju sebi. Sram da vas bude
@SanticevaEmina Ne bi trebalo ovo finansirati, jer ovdje nije riječ o kulturi sjećanja. Ovo je platforma za zapošljavanje nesposobnih da zarade pare vlastitim rukicama.
SD€A sebi u džep i nikom drugom
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
ovo bi se trebalo najvise promovisati i finansirati, lopovi jedni lopovski
@makmakmak Nooorooood znoooo!
Kada je u pitanju Muzej ratnog djetinstva, treba naglasiti da je u pitanju najstrasniji NGO-supljatorski, parazitsko-lesinarski privatni biznis kakvih u Bosni ima na pretek. Na desetine hiljada maraka dobijaju da bi se organizovale raznorazne konferencije i radionice (na koje ljudi dolaze uglavnom radi besplatne hrane) na temu izgradnje mira, medjukulturalnog dijaloga i ostalih gluposti dok zaposlenici-uhljebi putuju u inozemstvo na iste takve supljatorske ‘evente’.
SDA cetnicka stranka
Teeba vidjeti koliko je dodjelio svom karate klubu!!!
Alikadic mi i nije bas simpatican ali ovu odluku podrzavam. Direktor muzeja sebi lijepo platu preko 5000 km,umjesto da se te pare preusmjere na ulaganja u muzej. Bila sam u muzeju i vidjela da je sadrzaj izuzetno siromasan,nabacano bez smisla. Zalosno da se ovaj muzej koristi za licno bogacenje pojedinaca.
idu izbori treba para jebes muzej... a realno i tu su se uhljebili pojedini da sisaju. Vratice oni to ba haj malo nek tavore koji mjesec nek strepe ko i mi u privredi.
Nema para, dao Dino sve hodži 🤷‍♂️
Ministarstvo je uputilo saopćenje za javnost u kojem, između ostalog, ističu da je direktor Muzeja Jasminko Halilović sebi propisao plaću u iznosu od 5.521 KM, a izvršenoj direktorici Muzeja 5.175 KM. Jasminkooooo, jel istina ovo?!? Za šta 5 i po hiljada maraka mjesečno?!? Za šta?
@archi_a Pa nacin da se iz udruzenja izvlace pare. Privatno preduzece je registrovabo kao udruzenja građana i preko plata se izvlače pare, jer udruženje ne može biti profitabilo. Dakle iaml čisto pranje para.
Izvinite a što bi se davalo 50 hiljada budžetskog novca privatnim institucijama? Je l' ko pitao porezne obveznike? Ukinuti sva davanja iz budžeta, podrške, subvencije... jer su samo izvor korupcije i davanja para privilegovanim. Zašto jednima da a drugima ne i po kom kriteriju? Eventualno podržati par institucija od nacionalnog značaja poput Zemaljskog muzeja i sl a svi ostali neka rade na komercijalnoj osnovi ako mogu i znaju.
@kolorit Svugdje isto. Mostarski aerodrom prima milione donacija, potpora, subvencija sa sva tri nivoa a ustvarnosti tamo leži 60 uhljeba koji ne rade ništa jer aerodrom ustvari ne radi. Sa njega ništa nit' polijeće ni slijeće što ne sprečava "managere" da grade zamkove. Ne da im treba sve subvencije ukinuti nego treba krivično goniti onoga ko im je davao pare iz mog džepa
Ove institucije iz Sarajeva se samo znaju nakaciti na budzet cijele Federacije.
A i šta ste realno očekivali od takvog ministra? Čovjek čije je primarno zanimanje uvlačenje u dupe vogošćanskim načelnicima. I od ovakve njuške očekujete da ulaže u nešto što ima veze sa kulturom?
Sda grobari Bosne i Bošnjaka
Provjerite plate uposlenika tog muzeja kolike su. Objavljene su na stranici Ministarstva kulture i sporta. Na nivou najvećih državnih plata. Nenormalno.
Nek Deen ima 600 KM mjesecno ko umjetnik...
Neka pune budžet sebi za izbora a muzeje zatvaraj
Nooorooood znoooo!