Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
isuvise brzo su se u rat ukljucile Francuska , Velika Britanija, Njemacka, Rusija ... da bi sve bilo tako slucajno i da sve bila posljedica atentata. ko to jos gine za male narode ? ne budimo naivni !
nisam siguran razumijemo li se, ali opce je poznata cinjenica da rat nije posljedica atentata, odnosno atentat je bio samo konacna iskra koja je buknula, a uzroka za ukljucenje francuske, njemacke itd. je bilo puno vise
@BHGKT to se zove izgovor za rat. Desio bi se on svakako.
PAKET KATAKLIZMI: Dva međusobno povezana (zbog eskalacije nasilja, gladi, bijede i siromaštva) svjetska rata koja je isprovocirala Tariguzija: Prvi (1914-1918), Drugi (1939-1945). Rezultat: Ukupno između 80 i 120 miliona stradalih (izvinjavamo se zbog ovako grubih procjena, jer u pomenutim kataklizmama ni danas nije izvodljiva preciznija procjena).
Opasnosti kojima je upravljao Beograd 1914-e. Naime, tada je Tariguzija podmuklo i brutalno napala mnoge stanovnike Sarajeva od kojih su najpoznatije žrtve Franc i njegova supruga Sofija sa plodom u svojoj utrobi. Rekviziti pomenutih napada (od kojih su oni manje opasni, sačuvani i izloženi u jednom od sarajevskih muzeja): 1-Bombe oblika knjige, 2-Pištolji sa municijom, 3-Žice za davljenje, 4-Elementi napada tuberkulozom, 5-Otrov cijanid.
Kao što treba vratiti ''stope'' Gavrila Principa gdje su i bile jer se time ništa ne mijenja osim odnosa prema istoriji, tako treba vratiti i kosturnicu boraca i narodnih heroja NOV u Veliki park u Sarajevu. Ah, da ne zaboravim jučer sam bio u DZ Omer Maslić na injekcijama i ''banditosi'' još nisu vratili ''ukradenu'' bistu jednoga Bošnjaka, antifašiste kojim treba da se ponosi cijela BiH.
vracanje stopa jednog ubice
U ono vrijeme su srpske terorističke grupe još radile u ilegali.
Totalna konfuzija bih muslimana