Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svidja mi se jedna Sidranova izjava koja kaze: Otkako sam sebe uhvatio da lazem, vise nikome ne vjerujem. :)
Jbg da se zove Denis i da gura pedere sigurno nebi imao ove probleme.
Veliki covjek, izvanredan umjetnik, Živio ti nama Avdo 1000 godina. A ovi kerovi što laju na njega, linjajte se cukice nije mi cudno kako pljujete uspješne Bošnjake......
uspjesan bosnjak najveci prijatelj sa covjekom koji pljuje vjeru,pljuje i porice genocid u srebrenici...e nek si mi ti pametan i obrazovan,jos plus bosnjanin...zbog takvih poput tebe i jesmo u ku.rcu...budalo
E jesi govedo pravo, nek su ti smrdi nafilovali glavurdu tu coskastu da je on najbolji prijatelj sa Konjusturciom. Uzmeš li u obzzir da je za najbolje Konjusturicine filmove scenario pisao Avdo Sidran, ako su toliki prijatelji kao što tvoja coskasta glava kaze. Što nisu prijateljski ni jedan projekat posle rata radili..... To što mu je Konjusturica dao ime ulice u Kustendorfu govori i dalje kakav je Konjusturica covjek, izadjica i uvlakac u guzove, a sve za rad da mu ovaj napise jos koji dobar scenario..... Zato govori o onom izdajniku nemoj o Avdi govedo jedno.......... I zapitaj se ima li i jedan Bošnjak uspjesan da je prav zdrav, nema svi su popljuvani od kretenka poput tebe............
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Хоће да им се не исмејавамо о језику а не поштују своје најзначајније уметнике.
Sidran je ziva legenda koji zavreduje postovanje posebno na svojoj rodnoj grudi
Ovi iz PEN-a JEDU GOOOOVNA. Da sam umjesto gospodina Sidrana, te pojedince koji ne dozvoljavaju da im se kaže šta valja, a šta ne valja u njihovom radu , ja bi se popeo na neku terasu i sve bi ih popišao.
Dragan Marjanovic? Treba li sts reci...mislim da ne treba. Gdinu Radeljkovicu podrska. Niposto dozvoliti da se nakon svega izrecenog, prigradski jilkos, nula od covjeka, i prigradski pjesnik Sidran vrati u PEN Centar iz kojeg je izasao pljujuci po njemu i Ivanu Lovrenovicu koji je za sve njih - pisac i gospodin.
alaha mi ovaj sidran kao jugosloven treba da se vrati u sarajvo kao clane svi pena u bosni
vecina komentetora nije procitala nijedno djelo od Sidrana ............hahahahahahah a sve mozgovi
Pitanje: Jeli znate kako mozete nekog danas da povrjedite ili ponizite za sav zivot? Ogovor: Samo mu recite da je srbin, i netreba mu veca uvreda i ponizenje!
Bez sumnje veliki umjetnik, zasigurno i veliki ters sa puno sujete, a po onome sto znam i nije bas neki "coek"
Sidrane bolje ti je uzivaj u svom kraju zivota,sto ces da se zamaras bez veze,kada ti je bog dao prozivi jos to malo normalno.
tako se odnose prema legendi.. nije ni cudo gdje zivimo..
trenutno 0 cetnika na portalu
Ја бре?!
...gospodo pisci...dobar dio vas je sujetniji od priglupih lokalnih misica...
meni ne smeta. Štaviše, libo me racku za Sidrana ... a vi klixovci, sve "vijest za viješću" ...
"...uglednog bh. književnika, akademika Abdulaha Sidrana." Najtuznije od svega je porazna cinjenica da Abudulah Sidran jeste jedan od najuglednijih bh. knjizevnika i akademika.
Dal se on zove Simo il Ljubo svojatali vi bi njega sebi plagiajtori jedni. Mozda najugledniji među živim. Nemoj sebi pridavati pocast da su Ivo Andrić, Meša Selimović, Aleksa Šantić. Branko Copic srbi, Zna se gdje su rođeni i ko su bili to vaše svojatanje svega i svacega je smiješno a u isto vrijeme mizerno. mizerno jako mizerno
Bosnjanine moj dragi, tako mi Bosne, bosnjastva, beihastva, svega bosanskog i bosnjackog, nisam htio da te uvrijedim. Oprosti mi ako imas imalo bosanstva, bosnjastva i beihastva u sebi.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kao prvo Abdulah Sidran je institucija sam za sebe!!! Drugo, ne mlatite nikakve gluposti u vezi sa nekim pokradenim parama, Izetbegovicem i sl. nebuloze. Ta prica vam je u rangu price da ce Sidran clanstvom u PEN Centru razrijesiti eventualni nesklad na relaciji Safet Susic - Spahic & Dzeko, dakle nidje veze! I konacno, Sidran se nakon rata par puta sreo sa Kusturicom i covjek je fino objasnio o cemu se radilo. Vrijeme je pokazalo da je Sidran i sa Kusturicom i bez Kustrice veliki pisac. Kusturica sa Sidranom je veliki reziser, a bez Kusturice obicni srpski podrepas. A sto se tice ovog Zvonimira Radeljkovica koji je predsjednik fuckin' Upranog odbora PEN Centra... ko je u stvari uopste taj tip, jel' iko ziv zna. Cuj da se njemu i takvima kao sto je on jedan SIDRAN izvinjava! Grohotom se smijem, ali i to je slika ove drzave!
korekcija - a bez Sidrana obicni srpski podrepas.