Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa jarane Predsjedavajuca Grada Sarajeva - Bibija Kerla!! Sta jos kome nije jasno??
@šnalica nadam se da je žena konačno jela.
Sva kultura prestala 1992. Imamo vremena kao relativno mlada drzava da uhvatimo Korak SA Europom do 2083.
Evo ovaj odnos institucija prema kulturnim simbolima drzave pokazuje da se primjenjuje psiholoski pritisak na odlazak inteligencije iz drzave. Postavlja se pitanje: Jel svjesno ili nesvjesno rade za snage koje razbijaju bosanski identitet i drzavnost?
ma molim vas lijepo, ko su ti Meša, Mak, Ivo...
Ma ne bi ni Meša Selimović bio "okićen" da im nije bilo potrebno prostora
Nista novo! Kontinuitek kretenluka i hajvanizacije masa!
Za Mak-a nema zime.
Pa nije ni cudo, ko je u rukovodstvu opcine ne moze ni biti drugacije. UZASS
BRUKA!!!
Bosna da prostis jedna zemlja imade, i gladna i zedna da prostis prkosna od sna da prostis, rekti...... Jah, sta ce sarajlice kad to kulture nije ocima vidjelo. Sta kaze "najbolji nacelnik" skaka koji je preporodio grad. Pa zar nemate neko mjesto za taj Puracicki vasar. Dodjite u Tuzlu pogledajte kako se odrzava mezarje poginulih i biste velikana.
Odnos ovih ljudi prema kulturi (koji komentiraju) vidi se svakodnevno na portalu. za neku vijest iz kulture jedva 2-3 komentara, što znači da većinu to uopšte ne zanima...nema se šta reći (npr. poslije jučerašnjih izjava vezanih za katedralu Notre Dame), čak se i prema vlastitom odnse maćehinski. Ovdje vlada geslo: KOGA BRIGA ZA KULTURU!
To je samo jedan mali primjer našeg duhovnog propadanja. Ili smo uvijek bili primitivni, samo nismo znali. Interesantno, otkako smo uvećali postotak vjernika, postali smo i veći primitivci! Da li će se oglasiti IZ i Reis.
Zadnji put Sarajevo je vidilo kulturu za vrijeme Austrijske vladavine... poslije toga rijec kultura se samo moze naci u knjigama o tzv Seheru.
Nek se ima negdje da čovjek bude viđen to je važno. Šta kažete sarajevske influencerke?
Mogu razumjeti da nekadasnji velikani, danas to nisu. Ali nije mi jasno da najveci trg u glavnom gradu, sa imenom aktuelnog "velikana" izgleda tako jadno. Da trg nosi ime mog oca, a ja da sam mocan babin sin, potrudio bih se da trg barem upola izgleda, kao Kocicev u BL.
KAD VIDIM BOLESNA MISLJENJA TZV SARAJLIJA, PONOSIM SE STO NE PRIPADAM TOM PODNEBLJU.