Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O mumini, džihad smo vam propisali a ne jazz! Ništa od ovih Naših hajvana..
Dolazim na Jazz Festival od 2002. i moram reci da je super u svakom pogledu. Festival se konstantno razvija, program je genijalan, a stvarno se vidi na samom festivalu da im je stalo do publike. Zvuk i svjetlo su vrhunski. Nisam stigao da ispunim anketu. Hvala i sve najbolje za Jazz fest i u buducnosti.
Joshua Redman, Brad Mehldau, Dianne Reeves, Gonzalo Rubalcaba, kao i Nils P. Molvaer i jos mnogi drugi su u naponu svoje karijere dosli u Sarajevo na Jazz fest. Primjera je mnogo. Esbjorn Svensson, Dhafer Youssef, Dave Holland, Anouar Brahem, R.G. Fons, Richard Galliano ....... Ono sto fest ima je mogucnost da se vide koncerti i muzicara koji nikada nisu nastupali u ovom dijelu svijeta, a odlicni su. Na primjer Gatecrash prosle godine. Svaka cast Jazz festu!
Svaka cast! Smatram cudom sto sarajevo i BIH imaju ovako dobar festival. Zagreb i Beograd imaju vecu jazz tradiciju nego mi a njihovi festivali nisu ni blizu nasem. Lijepo je vidjeti kako je Jazz festu publika na prvom mmjestu. S tim ce se sloziti ko god je posjetio festival. p.s. Ja sam bio na 6
Bitno je da mi volimo jazz i da nam ovi ljudi iz godine u godinu vise ili manje (ja kazem vise) uspjevaju dovesti ljude (mislim i na muzicare i na publiku). A uspon, top ili zalazak karijere, hm nisam siguran da je to jednostavno ocjeniti. A Sosin koncert (bez obzira sto i ja smatram da Africanos nije njegov top) mi je bio za 9 (ocj 1-10). Mislim da si u prvom komentaru bio prestrog te stoga i moja reakcija. Godine? Svi ovi jazzeri su cudna \"stvorenja\": Faza i uticaja bezbroj ali iskustvo se ne smije potcjenjicati (a i m.mjehuru treba progledati kroz prste). Anyway, jos jednom hvala ljudima koji ovo organziraju i pozdrav svim ljubiteljima ove muzike.
Zaboravih...Nemojte me pogresno shvatiti.Ja jazz fest posjecujem svake godine,posjecivacu ga bez obzira na to hoce li oni popraviti line up ili ne jer cinjenica je da ne mozemo birati na koje koncerte u Sarajevu cemo ici...To sto sviraju sa 70 i nije za pohvalu,sjecam se na proslom festu je prekinut koncert Mishe Mengelberga jer je morao hitno u WC :) CIjenim da ima blizu 70 godina
Sosa je bio na vrhuncu prije nekih desetak godina.Amira i Damir su najbolji domaci izvodjaci trenutno,logicno je da ce njih i dovesti...Jazz fest mnogo podsjeca na exit,odlican festival ali se vidi da organizatori ne prate svjetsku muzicku scenu ili jednostavno imaju ogranicen budzet...
Svaka cast ljudima koji organizuju jazz fest! Samo tako nastavite. Vas sam covjek.
\"izvodjace na zalasku karijere\" - ne bih se slozio. Tesko je procjeniti cija je karijera na zalasku. Ne mali broj jazzera aktivno (i to uspjesno) i sa preko 70 godina. I nikako ne bih mogao smjestiti imena kao Manu Katche, Brad Mehldou, Omar Sosa, ili Damira i Amiru u tu kategoriju. Nismo svi isti i ne volimo svi isti jazz. Ja bi recimo itekako volio vidjeti stare jazzere (70+ ili 80+). Godine tu nisu nuzno vazne.
nice!
Fale vam aktuelna imena sa muzicke scene.Uglavnom dovodite izvodjace na zalasku karijere.Ima izuzetaka kao sto je Susanna!Mislim da bi trebali dovoditi vise slicnih indie izvodjaca koji su pod jazz uticajem.Mnogi bi rado vidjeli neki post rock band na sledecem festivalu.
konsalting ja ja ich bin mujo from cekrcici