Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kultura sjećanja na počinjeni genocid nad Bošnjacima.
evo jasmila zašto si zabranjena tema na klixu. Vučko vakcinisao i sad pustili njegovog bota da nam soli pamet. Stidite se klixe !!!
Znaju . Plitak nivo razmišljanja itd...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nije narod blećak moj klixe. Znamo sve, a Jasmili pozdravi i sretno na dodjeli oskara.
Odlično, ali fotografija izgleda kao da je neko pokušao da je upuca, pa se u zadnji čas odbranila.
Svaka cast kraljice, hvala ti sto dobacujes sa ovom nasom tugom tamo gdje mi svi zajedno nikad ne bi, a bitno je da se prica i da cijeli svijet vidi. Hvala.
evo hoću javno reći da je Jasmila produkt ideologije i politike a ne umjetnosti kao takve(uzmi mo joj samo teme filmova),kada mi već klikate crveno,..trebalo bi dozvoliti da se s tim novcima kojim ona raspolaže od strane drževe i netko drugi posluži i napravi nešto drugo,ništa ne prejudiciram samo pričam,..ne ide ovo na dobro,ide na Bitku na Neretvi i takve,..jedenostrane filmove i teme,.
Jasmilu treba proglasiti nacionalnim blagom za Bosnjake! !
Ne omalovažavam , ali kultura sjećanja nije određena od 1992. pa na ovamo . Na broj te mi i jednu drugu granu umjetnosti koja gaji kulturu sjećanja gospodo ? Teško da ćete se sjetiti izuzev onoga čime nas silujete ovde ili preko tv a....
Jasmila i takvi grade sustav neodrživosti suživota,šta ima čovjek rođen 90-98 s ratom u BiH,zašto trovati djecu sa stvarima koje su još uvijek pod ispitivanjima i nisu dokazane,nemojte sustavno prejudicirati stavri,eto vam je i Laka u pjesmi sve obvasnio,..
Šta nije dokazano? Uostalom, i dan danas se snimaju filmovi, prave predstave i pišu knjige npr. o raznim važnim događajima iz 2. svj. rata i drugim periodima historije, naravno uz potrebnu dramaturgiju da bude privlačno. Nije mi jasno šta je sporno ovdje, osim što se možda nekima ne sviđa da se o ovoj temi govori.
jos nismo svjesni da imamo najbolju rediteljicu ikada u historiji bih
Jasmila sretno i puno uspjeha u Sarjevu nista ne primaj od Bakira i SDA inace ce te peh krenuti.
ne znam šta je bilo na Oscaru,šta se tamo dogodilo ,jesmo li šta uzeli,..pusti ovo naše,ja tebi ti meni,..
Onaj ko zaboravlja,sve mu se ponavlja.Hvala ti Jasmila za njegovanju kulture sjecanja.
SimpleRed,pa kada bi mi živjeli od kulture sjećanja prvo bi sve Muslimane protjerali iz BiH,o čemu vi pričate,vaše sjećanje ili pamčenje seže u 50 godina maximalno unazad,...pa imaju knjige,svjedočenja s koljena na koljeno,..pa šta bi mi sada trebali ,eto i Ivo Andrić vam ne paše,zašto,zato što je rekao istinu koja vas boli(ne znam zašto),..prvi genocid na pitomoj Bosni i Zemlji Humskoj su načinile Osmanlije,..Jasmila napravi film o tome,..
@lynardskynard..istina je jedna.Lazne istorije pokusavaju zadnjih 150 godina da uniste bice Bosne.Svaki Bosanac, bilo koje etnicke pripadnosti,treba da se bori da istina pobijedi.Nase sjecanje seze 1000 godina unazad.Bosnu su okupirali Osmanlije,Austrougarska,Srbija.Andric nije istoricar,nego knjizevnik i njegova djela su rezultat njegove imaginacije,zasto ti u njegovim izmisljenim likovima i dogadjajima trazis istinu?
Zasluženo. Žena je donijela veliki prinos
Treba pocet gledat u buducnost.. Ok, sjecati se proslosti.. Ali.. Ne trebamo ko partizani, vrtit nele bitke na sutjeskama itd.. Danas je ekonomija bojno polje
Klix je današnje bojno polje
Haha, bgm jest.. Ovdje padaju virtuelne glave 😁
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Đe su komentari? ne bih rekao da je Jasmila tako krhka žena koja se boji komentara pa joj treba vaša samoinicijativna ''zaštita''.
ja rekoh neka greška. momak im samo rekao da je više na HRT-u nego u našim medijima i obrisaše. Što je istina. Radi se o HRT3, kluturni i obrazovni kanal a nekad i u udarnom terminu u 21h.