{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba fotografija – bez fotografija: Performans Harisa Memije "Miris slike"

21.10.2015. u 08:58
107
3
Izložba fotografija – bez fotografija: Performans Harisa Memije "Miris slike"
107
Izložba fotografija – bez fotografija: Performans Harisa Memije "Miris slike"
Haris Memija
Performans "Miris slike" – "Izložba fotografija bez fotografija" autora Harisa Memije, ima za cilj skrenuti pažnju na istinske i iskonske vrijednosti čovječanstva te istovremeno pružiti kritiku na otuđenost digitalnog doba.
Tišinom i diskretno osvijetljenim prostorom sa svijećama, atmosfera će pojačati čulo mirisa kod posjetilaca izložbe, a izložen će biti originalni autorski rad koji nikad dosad nije viđen.

Performans će se održati u Hanikahu Gazi-husrev begove medrese (Sarači 49)
u četvrtak, 22. oktobar, 2015. godine u 18 sati i 30 minuta.

Prisutnima će se obratiti kuratorica izložbe prof. Nermina Zildžo, historičarka umjetnosti, te prof. Amra Zulfikarpašić, te reditelj i inovator Nedžad Begović, kao i ministar kulture i sporta KS, Samer Rešidat.

Haris Memija je diplomirao umjetiničku fotografiju 1995. godine na Univerzitetu u Antwerpenu u Belgiji. Do danas je bio učesnik i predavač na brojnim edukativnim radionicama i seminarima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Svoje bogato iskustvo gradio je u brojinim lokalnim i inostranim medijima, a od 2012. godine je stalno zaposlen kao fotograf sarajevskog ureda jedne od najvećih svjetskih novinskih agencija, Xinhua iz Kine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: