Ugroženo bogato naslijeđe
0
Godišnje nestaje desetine stećaka
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekad bih od muke pocupao ovu kozu sa sebe... Da mi je docekati dan kad ce ovdasnji ljudi zavoljeti i zemlju ovu. Ne treba nama Bosna od Zadra do Herceg Novog. Ni ovo malo sto imamo ne znamo cuvati. \"(...) Ne preturaj mi biljege!\" ispisani epitafi po steccima danas profetski kazuju. Pored razrusenih gradova nekoc slavne i mocne Tvrtkove drzave, samo su nam ti biljezi i kuce vjecne ostale ko svjedocanstvo da nas je bilo i boljih... i da smo zivjeli u boljim vremenima...
Moj rodjak je 12 stecaka u temelje kuce ugradio na svim coskovima kuce po dva komada svakih 6 coskova po 2. Tako se najbolje sacuva stecak i srbski pecat nase srbske drzave RS. Neki moji u selu spomenike sebi prave od stecaka.
eno dodik prno navali narode na njega nemoj nista drugo radit a stećci šta je to jebo to
Vas dvojica veze nemate, ne luptajte bezveze... Glupani ostaju tupani a onda postaju pavijani !! hahahhaha neznalice...
Ja mislim da treba zovnut Semira da on to istraži jer to su sve megaliti od Atlantide koji su se otkotrljali s visočkih piramida!
ma koga zaboli neka stvar za stećke... bitno je šta će dodik, silajdžić i kompanija reći... jel\' tako narode?