Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Irelevantno je hoćeš li ti koristiti izraz obrana ili odbrana.Sve su to jezici određeni ustavom BiH Prizemno je raspravljati o jezičkim varijantama u uvjetima nikada zabilježenih podjela na ovim prostorima. U uvjetima kada su podjele ozakonjene, i kada se prihvaćaju kao najnormalnija stvar.
i je li obrana ili odbrana?
Ne može biti promašaj , mostarka.Zajednički život u Mostaru jeste bio način života i stanje svijesti.Ali u uvjetima dvije škole pod jednim krovom(djeca se ne smiju ni na odmoru sresti), u situaciji potpune razdvojenosti dva dijela Mostara, koja žive odvojeno, učahureno, potpuno je moguće da jedan Slavko razmišlja da li da ode na dženazu Đulagi, jer to znači prelazak u drugi dio grada.Znači doći na zaboravljeno groblje.I što je najvažnije:znači svojim postupkom usprotiviti se legaliziranoj segregaciji(to je diskriminacija). Nažalost, moguće je, jer je stvarno.
Ona nikad nista drugo i ne glumi,Bosna nema vece hanume od Nade Djurevske,na zalost
Nada Dj. uvijek glumi nanu, ili hanumu. Kakav talenat za bezvezne uloge.
nisam gledala film, ali mislim da je ideja filma promašaj. Pravi prijatelj nikad neće razmišljat šta će reći komšija i hoće li se nekom zamjerit, nego će uradit ono što osjeća. Ako uradi drugačije tu nema ni zrna prijateljstva.