|

Film "Odbrana i zaštita" Bobe Jelčića premijerno prikazan u Berlinu

Film "Odbrana i zaštita" Bobe Jelčića premijerno prikazan u Berlinu
3
F
FENA
10.2.2013. u 20:50
6
komentara
3

dijeljenja
Film "Odbrana i zaštita" Bobe Jelčića premijerno prikazan u Berlinu Reditelj i scenarist filma Bobo Jelčić
Film "Obrana i zaštita" redatelja Bobe Jelčića sinoć je premijerno predstavljen na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.
Film je prikazan u sklopu festivalskog programa Forum. Riječ je o programski najsmjelijoj selekciji Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u kojem se naglasak stavlja na inovativna djela koja predstavljaju odmak od srednje struje i oblikuju nekonvencionalne filmske pristupe, saopćeno je iz Spiritus Movens Productiona.

Film su na festivalu u Berlinu predstavili redatelj i scenarist Bobo Jelčić, glumac Bogdan Diklić, glumica Ivana Roščić, producentica Zdenka Gold, casting direktorica Oriana Kunčić, montažerka Ivana Fumić, dizajner zvuka Ranko Pauković i drugi.

Premijera filma protekla je u odličnoj atmosferi, a reakcije na film su zasad izuzetno pozitivne, navodi se u saopćenju.

Film "Obrana i zaštita" u slijedećih će nekoliko dana u Berlinu biti prikazan u još tri termina.

Radnja filma odvija se u suvremenom Mostaru, a prati jedan dan u životu Slavka (Bogdan Diklić) koji saznaje da treba ići na sprovod dugogodišnjeg prijatelja Đulage. Problem je u činjenici da je Slavko Hrvat i katolik, a Đulaga Bošnjak i musliman - a to su kategorije preko kojih se u Slavkovom svijetu ne prelazi tako lako.

Slavko se zato nalazi u problemu kako postupiti: ako ode, mogao bi se zamjeriti susjedu i lokalnom političkom moćniku, a ako ne ode, njegova će ga supruga (Nada Đurevska) smatrati kukavicom.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...