Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos jedan sarajlija koji je obogatio svijetsku umjetnicku scenu svojim stvaralastvom.Na spomen imena njegovog oca,svi trebamo ustati iz postovanja .A evo i sin mu ide njegovim stopama da neizmjerno zaduzi Sarajevo sa velicanstvenim projektom Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi.
Braco ne rise, pricas i dizete glas samo kada je vasa guza u pitanju, ni jedan anti SDA recimo teks i djelo niste napravili ....ko zaboravi druge i sam bude zaboravljen
Kljucnu ulogu u drustvu imaju naucnici, inzenjeri, doktori. "Umjetnost" koju oni izvode mogu samo oni napraviti, a ostali mogu da gledaju i da se dive.
koliko naprđivanja..idem da smažem glavicu bijelog luka i frtalj rakije, nasekira me braco
Muzej Ars Aevi nalazit će se kod zgrade UN-a, iza zgrade Historijskog muzeja. Projekt je izradio glasoviti italijanski arhitekta Renzo Piano koji je također donirao sredstva za izgradnju pješačkog mosta preko Miljacke u blizini zgrade budućeg muzeja Ars Aevi. ------------------- kako lazu. to su italijanski umproforci napravili.
Samo im je slomljena ključna kost,tj. samo uhljebi i dobro ušteljeni su umjetnici kod nas ,samo ja tu ne vidim umjetnost već umjetna djela.
Njegova umjetnost je bila bazirana na triptihu: nešto iz priorde, nešto iz umjetnosti i nešto iz svakodnevnice. Npr. poreda violinu , stolicu i kupus. Ili sliku drugog umjetnika, aktovku i punjenog fazana. I rekao je sljedeće: "Ako ljudi ne shvate moju umjetnost, reći ču da dolazim iz jedine zemlje gdje te u zraku može pregaziti avion, jer laf nije laf ako ne skoči sa Starog mosta, a pilot nije pilot ako ne proleti ispod njega"
90% klixana i nezna ko je Braco ,al zato znaju koje radodajka sa Granda.