Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Andric je sto bi se reklo, "prirodni sin" travnickog bega Arnautovica. To su Nijemci, davno, ustanovili! Znaci, on je najprije Bosanac ali ga Srbija prisvojila! Nisu snimili kako se pozdravljao s Hitlerom?To bi privuklo gledatelje.
Alzo dakle, nargilaši, koji su u životu pročitali frtalj knjige, raspravljaju o dobitniku Nobelove nagrade za književnost. HAHAHAHAHA
Opet Srbi kradu tuđe, Andrić je Hrvat pa snimili oni još 16 serija o njemu..
Ivo Andrić kaže: “Mene također ova sredina smrada, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni.”
izjasnjavao se srbinom.
Srpski Tesla , a rođen u Hrvatskoj , Ivo Andric Srpski književnik , rođen u Bosni , Meša Selimovic staro Srpsko ime i prezime ukratko svi su SRBI što je i logično.Ubrzo se očekuje da Albanski Skender beg nije Albanac nego ustvari Srbin.Naravno Srpska ptica Srpska Patka , Srpski Zrak , Srpska Zemlja
Porodica Mese Selimovica se prije Turaka prezivala Vujovic,Tesla se prezivao Dragicevic i potice iz sela Petrovic kod Bileckog jezera,odakle je Njegos,Ivo Andric je sam za sebe rekao da je Srbin katolicke vjeroispovjesti,majka Skenderbega je Vojislava Brankovic,otac mu je sahranjen u Hilandaru kojeg su sagradili Nemanjici
Ivo Andrić i Meša Selimović su najveće podvale Bošnjacima. Biti nobelovac i dobar književnik ne znači u isto vrijeme i biti protiv prolivenih rijeka krvi naroda koji je primio islam na ovim prostorima.
Već vidim...rođen u Travniku od srpskih roditelja, od malena govori ekavicom i piše ćirilicom, svaka druga riječ je bre, napisao romane Kruševačka hronika i na Moravi ćuprija, tajno bio pravoslavac
Otac mu se zvao Beg Arnautovic! Pravi, onaj bioloski.
Ivo Andrić, rođeni Bosanac iz Travnika, iz katoličke obitelji... ili što bi rekli u Beogradu - Srbin hahah
Ivo Andrić je ugovorao iseljavanje “Turaka” iz BiH za Tursku tokom Kraljevine Jugoslavije. Bošnjake je nazivao Turcima koji nemaju pravo živjeti u BiH. Sva njegova djela se fokusiraju na negativne Bošnjake sa nešto malo pozitive u sebi koja dokazi od Srba i Hrvata. Ivo Andrić je fašističko zlo kojega je prošli režim prepoznao kao “svog” i podržavalo. Neka je stid te glumice koja će učestvovati u glorifikaciji tog monstruma.
Ivo Andrić kaže: “Mene također ova sredina smrada, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni.” To je to….
PRIKAŽI ODGOVORE (1)