"Nobelovac"
160

U Beogradu počelo snimanje serije o Ivi Andriću, njegovu suprugu glumi Selma Alispahić

I. S.
Foto: Instagram/tvinemania
Foto: Instagram/tvinemania
U Beogradu je počelo snimanje serije "Nobelovac" o Ivi Andriću, kojeg glumi Tihomir Stanić. Bh. glumici Selmi Alispahić pripala je uloga Andrićeve supruge Milice Babić.

Serija se snima u produkciji redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a. Imat će osam epizoda, a fokus će biti na trenutku kada je Andrić 1961. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost za roman "Na Drini ćuprija".

Navedeno je i da će serija kroz svojevrsnu unutrašnju dramu glavnog junaka, pokrivati i dramatične godine književnog stvaranja tokom Drugog svjetskog rata, kao i njegov život u poslijeratnom Beogradu.

Prva klapa pala je u Muzeju Ive Andrića. Serija će se snimati i u Sarajevu, Herceg Novom i Višegradu, prenosi portal tvinemania.rs. Seriju je režirao Tihomir Stanić sa korediteljem Borišom Simovićem.

Pored Tihomira Stanića i Selme Alispahić, uloge su ostvarili i Igor Jurinić, Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i drugi.