|

Samuel L. Jackson o filmu "La La Land": Jedva sam pogledao prvih 20 minuta

Samuel L. Jackson o filmu "La La Land": Jedva sam pogledao prvih 20 minuta
134
Klix.ba
20.2.2017. u 10:27
48
komentara
134

dijeljenja
Samuel L. Jackson o filmu "La La Land": Jedva sam pogledao prvih 20 minuta Foto: EPA
Holivudski glumac Samuel L. Jackson, koji je član Akademije filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS) i samim tim jedan od onih onih koji će glasati na dodjeli Oscara, kaže da nije mogao pogledati ni pola sata filma "La La Land" koji je osvojio rekordnih 14 nominacija.
"Uspio sam pogledati otprilike 20 minuta filma koji se svima toliko sviđa. Mislim, volim ja Freda Astairea i Ginger Rogers", rekao je aludirajući na film "La La Land", ali ne želeći ga direktno imenovati.

Nije ga oduševila ni porodična drama "Manchester By The Sea" za koju je rekao da je "donekle zanimljiva priča" i da bi volio da se Casey Affleck nečemu nasmijao u filmu.

Kada je riječ o Jacksonovim favoritima svidio mu se "Moonlight", naročito zbog načina na koji su glavni glumci Alex Hibbert, Ashton Sanders i Trevante Rhodes iznijeli svoje uloge u tri različita vremenska perioda.

"Sviđaju mi se djeca. Mahershala (Ali, nominovan za najboljeg sporednog glumca u filmu) je sjajan, ali sviđaju mi se svi koji su igrali tog lika", rekao je Jackson.

Ne krije da je njegov favorit za najboljeg glumca Denzel Washington koji igra u filmu "Fences".

"Mislim da niko nije uradio bolji posao od Denzela", rekao je.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...