Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledajuci Francusku mislim da ne bi bilo rasizma da se doseljenici ponasaju u skladu sa pravima, obicajima i zakonom drzave. Medjutim, upravo doseljenici koji bjeze iz svojih neuredjenih zemalja tu neuredjenost zele prenijeti u uredjene sisteme i tada se javlja odbojnost domaceg stanovnistva prema takvim devijacijama.
Druge ili trece generacije doseljenika u Francusku, rodjenih u Francuskoj i prvi jezik Francuski, se tretiraju kao gradjani drugog reda. Oni u startu nemaju iste sanse u skolovanju, u zaposlenju, izboru mjesta za stanovanje. Pricamo o generacijama koje su rodjene u Francuskoj i prvi jezik im je Francuski. I dalje Francuzi ih tretiraju kao jeftinu radnu snagu, koju su doveli iz bivsih kolonija, i trpaju ih da zive u getima. I tu dolazi do revolta u "doseljenicima".
misliš da su se francuzi kada su ih kolonizirali ponašali u skladu sa njihovim zakonima i obicajima dok su ih pljackali?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kad još jednu popijem na Eks-pitat cu ines mrenicu-dali si za sex?!
Al' prvo se opismeni.
odličan članak, sve pohvale!
Ines, znamo da imas netflix i da si ponosna na to. Ali sve sto sam gledao u proslosti na netflixu je obican smet.
Kad ti smeta rasizam nazad u Afriku i svoj na svom.
Omar 😍🥰
smiješno loša serija...
I meni se nikako nije svidjela još mnogo volim serije ovog tipa. Jednostavno mi je sve vec viđeno, gluma loša, humor nazor… Ima 100 puta boljih serija ovakve tematike.
Meni je totalno bezveze serija, odustao nakon tri epizode
Ko je gledao nek digne ruku
Marim@ 🖐
Rasizam... Ah ti "first world" problemi
Krky.. Sve je to.. Podijeli i vladaj.. Samo razlicita trzista, razlicita prica
Poskhednji za kojeg sam cuo je Clayton Bigsby 😁
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Serija je trash...dao 5 na IMDB. Definitivno je ne bih preporučio nekome
Jao trashhhh woooow. Pa bolan ko pita tebe ili mene je li losa serija. Ovi uzeli pare, zalibo ih sta mi u BiH mislimo. E cuj Trash mile mi Fadile, jak si.
Kao što nitko ne pita ni Ines...iznosim svoje mišljenje kao i ona ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ZAR nije RASIZAM u moderno vrijeme da crnac igra lopova?
Gledao sam ja ovo...ali samoi se ne svidja kad u pola filma se desi ona scena da bakir izetbegovic uleti sa svojim jugom u dvoriste i kaze-upadajte;mozda ne leti kao avion ovaj autic-ali ipak stigne na cilj.Sto se mene tiče-ovaj jugo ide ko nevrijeme!
Nikad cuo za ovo