Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zadnje rijeci firera su bile "Uhvatite Batu Zivojinovica"
Za kitu
Stara garda jugoslavenskog glumišta! Majstori zanata!
Dvornik ok, ali nosite sa naslovnice ovog lojavog čettnika. Smrdi kroz sliku...
Glumili sami sebe u svakom filmu. Bili su face, ali glumci, k'o i holivudsi, sami sebe igraju, cast izuzecima (Al Pacino, De Niro, Brando i sl.).
Pa Bata i jest prosjek, ali krenulo ga bilo
Onda gledaj lavčine! Vidiš ga.
Kada se trebala snimati serija "Tale" 1979 godine ,čiji je režiser bio poznati a već sada rahmetli Sulejman Kupusović , Bata Živojinović koji je tada bio najtraženiji glumac u ex YU je ušao u kancelariju Kupusovića i tražio scenario za seriju. Kupusović ga upitao zašto , a ovaj rekao :"Ja ću glumiti Tala ili Taleta . Kupusović ga pogledao i rekao ne , ti nećeš glumiti nikakvu ulogu u mojoj seriji.Kupusović je onda izabrao Miralema Zubčevića za glanu ulogu u seriji Tale.
Kod nas na Balkanu svi antitalenti postadose najuspjesni u svojoj struci. npr. Zlatan Ibrahimović, doso covjek sa babom u savez i htjeo da igra za BiH. Al njemu se poruci nisi ti momak dovoljno dobar za nas. Ostalo je istorija!
Brenin svekar
Nisu pogriješili. Režimski glumci. Ako su uopšte glumili, u svakoj ulozi isti - ravni.
Dva balvana.
Niste vi nikad prijatelji ni bili
Jarani dok su se kite mogle dizat
Ovaj što napisa da Boris nije imao talenta i da je glumio samo partizane neka pogleda Velo i Malo misto pa stane mirno i kaže Boris.
zato se upišeš u partiju i sve ti lakše ide..dva partizana
Da ,bas kao I zadnjih 30 godina...
...dnevna doza srboslavije,a na naslovnici chetalj Bata Zivojinovic koji je zabavljao genocidase na Palama za vrijeme rata...aferim.
@Miguel...a vi se nadali do sada pociniti jos jedan genocid ocekujuci da ce Bosnjo do sada sve zaboraviti i oprostiti?...e pa zaj*bali ste se...nema vise genocida nad Bosnjacima.
Pa i nisu imali nikada talenta. Ali...imali su harizmu, energiju, volju,zelju, ljubav ka filmskom platnu i rodili su se kada je Bog hodao po zemlji. Zbroj svih ovih komponenata jer razlog njihovog ulaska u besmrtnost.
Pa i jesu bez talenta.Probili se što su im petokraka i mitraljez lijepo stojali i što su mogli puno Nijemca da pobiju.Za razliku od npr Danila Bate Stojkovića ili Bore Todorovića.
Kad mozemo očekivati kraj podsjecanja na to vrijeme? J.bo vas vise jugonostalgija.
Šta bi ti? Dodika i Čovića da gledaš?