"Untitled Love Story" dobio ime
0
Film Angeline Jolie zove se "U zemlji krvi i meda"
Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad su filmadžije zadnji put napravile bilo što što ima pozitivne konotacije na BiH?... ovo je još jedan u nizu \"projekata\" koji svakao neće dobrinijeti razbijanju i dalje negativne percepcije o BiH. Nije mi jasno zbog čege so niko od naših silnih filmadžija nije dosjetio napraviti neki projekat sa pozitivnim konotacijam na riječ BiH, nešto poput \"Moje grčko vjenčanje \" il sl ( sa izuzetkom filam \" Nebo iznad krajolika\"). Rat je stao prije 15-ak godina, je li tako? Mislim da su svi oni koji su htjeli isprofitirati eksploatišući ratne patnje dovoljno profitirali da se možemo vratiti u realnsot i reći svijetu: \"Bosnia nije opasna zemlja!!! Slobodno možete doći i posjetiti je!!! ( ...i nemjojte je mještai s nama, Bosnacima, jer je ipak ljepšaq i bolja od nas)....
Opet majorizacija hrvata, nema ih ni u filmu a kamoli u realnosti. Ha ha ha ha
U ZEMLJI CEVAPA I BUREKA
pojma ti nemas buraz, idi na turski portal pa vidi sta ce ti oni reci, ili barem razumi ovo, nekad se rijeci i imena ne prevode bukvalno. i turski wiki kaze da u prijevodu znaci planine.
BOSNA DO TOKIJA..............................................................................................
...Engleskom i bosanskom jeziku \" hahahahahahabosanskom hahahahahaha kako su samo jadni!
j,e,b,o film u kojem spaljena auta imaju nove gume.
HVALA REZIJO na pusteni komentar 5. po redu a sta bude sa onim sto nepustite, nemojte prepisivati za novine...hehehe...uzmite dodiku kosu na laboratorijsku probu i vidjet ce te da nelazem u vezi smrkanja bjelog, dzamije mi doda se udara po nosu...
a muziku za film radio dj stojan...kuku lele kuku lele ima glavu kao tele....hahahahaha...angelina voli da ga p...a
Imam osjecaj, ovaj film je napravljen da nas opet posvadja.
isi u pravu, mada pretpostavljam da si se skolovao vani (kao i ja) i da ti je ta informacija iz istorijskih knjiga gdje se tako (pogresno) interpretira taj naziv. Balkan znaci upravo med i krv ( bal-med, kan-krv, otud bal- ij@, koji ovi nepismeni pogresno tumace). Naime, kada su ga osvajali Turci su dosli na ono sto je danas granica izmNedju Bugarske i Srbije -Stara planina i premimenovali je u Balkan, misleci tako uopsteno na geografsku cjelinu i narode koji su ili bal ili kan, nikad sredina :)
Krv su muslimani med srbi???? Mislim ako se vec dvoumila oko naslova kao trebao je svima biti prihvatljiv. Muslimanima znaci samo ako se krv spominje moze biti prihvatljiv
Ovdje ima doista MNOGO neobrazovanih i nepismenih. Rijec Balkan NE ZNACI kako nepismeni pisu med i krv, nego dolazi od turske rijeci balkan koja znaci PLANINA Rijec Balkan se koristi za isti planinski niz koji se na slavenskim jezicima (bugarskom) zove Stara Planina a nalazi se na granici Bugarske i Srbije. Najvisi vrh Botev 2376 m nad morem.
opet ce biti izjednacavanje zloinaca i zrtve
Struktura riječi Balkan opisuje strmim i šumovitom, često prekrivene šumom, planine, itd, kao što je i značenja te riječi. Nigdje u prevodu riječi nema krv ili med.... ja budala.
dal u filmu ima teme o masivnim silovanjima bosnjacih djevojaka zena, ko i o servskim konc. logorima...znal neko pravi sadrzaj filma....to je najglavnije.....!
...joooj krkana; utoj sceni sa zapaljenim avtama snimani su samo krovovi (gornji dijelovi) u pozadini glumaca...samo bi budala mogla zapalit\' nove gume koje se u pomenutoj sceni nece ni vidjeti...jeste li ikad vidjeli gorana milica kako vodi dnevnik u sakou sa kravatom i u kupacim gacama (koje su svakako izvan kadra glavne kamere)...