"Untitled Love Story" dobio ime
0

Film Angeline Jolie zove se "U zemlji krvi i meda"

Sarajevo-x.com
Film slavne holivudske glumice i novopečene režiserke Angeline Jolie, čija je radnja smještena u Bosni i Hercegovini, radnog naziva "Untitled Love Story", konačno je dobio ime - "U zemlji krvi i meda" (In the Land of Blood and Honey).

Kako prenose svjetske agencije, Angelina se mučila sa nazivom filma dijelom i zbog toga što nije riječ o jednostavnoj priči.

"To je težak film. Željeli smo pronaći naslov koji će publici pomoći da shvati šta će gledati", rekla je Angelina na Kanskom filmskom festivalu.

Jolie je morala pronaći ime, jer je producent filma Graham King odlučio da će projekat u distribuciju krenuti 23. decembra ove godine.

Podsjećamo da film govori o odnosima mladog Srbina (glumi ga Goran Kostić) i Bošnjakinje (Zana Marjanović), koji su bili zajedno prije početka rata 1992. godine, te njihovim odnosima nakon početka agresije na BiH.

Iako je film napisala i režirala, Angelina u njemu ne glumi. Uloge je podijelila glumcima sa područja bivše Jugoslavije, a sniman je paralelno na engleskom i bosanskom jeziku, pa će biti dostupna verzija filma na oba jezika.

Angelina je priznala da joj je davanje imena zadavalo mnogo problema i da je imala listu imena.

U toku su i finalni radovi na montaži filma.