Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
film će biti kandidat za "Saturn" nagradu koja se daje najboljim naučno-fantastičnim ostvarenjima :D
Gavrila Principa = terorista koji je ubio austrijskog prestolonasljednika I njegovu trudnu suprugu. Da njega nije bilo (da ga je bogdo mati podbacila) sad bi se vozili metroom do do BEza I Gratz-a... P.S. mislim da ce ovo biti veoma "realan" film s obzirom da ce ga rezirati debil Kusturica
BEza...ispravaka...Beca (Viena)
@BH REALNOST Mala ispravka! Nije Vien vec Wien.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
jest vise ovaj lik naporan sa ratovima, preopterecen je,nikome ba nije bitno sta snimas i o cemu, idi umij se vidi te kakav sei zvaljo zvaljavi.
Može biti samo dva ishoda kad Kusta režira: 1. Srbi su u patnji jer ih k..raju švabe i bježeći prema Krfu po prvi put se okupaju u Jadranu, 2. Srbi mlate švabe odreda i nadiru ka Sarajevu i nadirajući po prvi put se okupaju u Drini.
Uvecajte sliku i pogledajte dobro, vidjecete jednog poremeceng pedera kojem su magiju nabacili vlaski popovi! Javi se sejh Mustafi da ti skine te crne magije!
Kustura napusi se ku***
Ovoga Kusturicu su šupnuli iz Srbije pa se sada vrti po Bosni, kao ima silnog posla, smiješno.
čovjek koji je svojim likom i djelom davno pokazao da nije neutralan ne može snimati film sa ratno-političkom temom. a o umjetničkoj vrijednosti se nema šta reći. još početkom 90-tih njegovi se filmovi baš i prate. doduše skoro je bio dok. film o Maradoni i haj reko da pogledam, nije politički jer znam da bi bio jedno obično sr..e i tako gledajući pokušajem naći neku umjetničku vrijednost ali nikako, još kad dođe dio kad ga Maradona otpili i ostavi ispred svoje kuće ko posljednjeg cuku, e to je bilo baš, baš. Gasi reko odmah. Trebao bi pogledati film o Tajsonu dokumentarni da vidi kako se prave umjetnička djela.
Emir (Murat) Kusturica Samo Islam istina je. Je l' vrijedilo prodati svoje za šaku dinara?
a gdje ćeš ga snimiti? Znam da nećeš u sarajevu
ocekujemo "historijski tacne cinjenice". zapravo ono sto smo navikli od emira
samo me interesuje kako bi izgledalo kad bi tri rezisera sa nasih prostora razlicite nacionalnosti dobili zadatak da prikazu 1. ili cak 2. Svjetski rat, mislim da bi nastao razdor na svjetskom nivou! kad se udrobi malo istine i "svoje" istine,hmmmm haos!!!
Pa nije to bio razlog za rat samo se trazio 'okidac' a sarajevski atentat je iskoristen upravo tako. I on ce snimati historiju kakva je bila? Ne zna se ni izraziti kako treba, valjda jer veze nema sta govori.
smrdo iz mumijeva
Jebo li mu Dobrica Ćosić majku..
zar nece bakir i lagundzija zajedno sa bosnjackim institutom to da reziraju :))))) ....rekao sam vec o ovoj temi...niko ne voli dupeuvlakace i ulizice...cak ih i njihovi gospodari nevole...
Suppppeeerrrr! Imam osjecaj da ce Cetnici biti pozitivna uloga u tom filmu!
pa dovoljno ce biti da kusturica prikaze ona odlikovanja od ruzvelta i cercila,pentagona i kraljice i ne mora nista vise pricati o cetnicima ...cak ni cinjenicu da je to bio prvi gerilski pokret protiv fasizma u svijetu...
andricgrad u pravu si da treba poznavati istoriju! tesko je razluciti i povuci granicu izmedju nastanka i ideje drazine grupacije i onog perioda kad su presvrnuli i preuzeli kontrolu! znas kako kazu jing-jang! samo je tesko diskutovati na tu temu!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)