magazin
0

Čuveni Jameson Party bus i ove godine posjetio BiH

Klix.ba
Jameson Bus je na svom putovanju kroz Evropu posjetio i četiri bh. grada, Banju Luku, Prijedor, Mostar i Čapljinu, u kojima su održani izuzetno zanimljivi i neobični masterclass partyji.

Ljubitelji Jamesona u Mostaru, Čapljini, Prijedoru i Banjoj Luci, koji su na poklon dobili ulaznice za Jameson Bus, uvjerili su se da se u autobusu posebno opremljenom najmodernijom svetlosnom i audio-video tehnikom može napraviti izuzetna atmosfera i odličan party.

Prisutni su također doživjeli i neponovljivo iskustvo upoznavanja sa nasljeđem ovog svjetski poznatog brenda, te mogućnost da isprobaju različite varijetete Jamesona.

Za muzički ugođaj u Banjoj Luci i Prijedoru pobrinuli su se poznati banjalučki DJ-evi Tibor i Kazo, koji su svojim performansom oduševili goste. Osim Tibora i Kaze banjalučkoj publici odličnom svirkom predstavio se bend Lady D. U Mostaru i Čapljini za dobro raspoloženje bili su zaduženi DJ BackLove i splitski bend Čuvari svirala.

Nakon boravka u BiH, Jameson Bus turneju nastavlja u Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Sloveniji...

Jameson je irski whiskey broj jedan u svijetu, sa tradicijom proizvodnje od čak 230 godina. Svakog dana u svijetu se popije 1.500.000 čaša Jamesona, što je 20 čaša svake sekunde.

Jameson prolazi kroz destilaciju tri puta i to je ono što mu daje izvanrednu pitkost i izbalansiranost te ga čini drugačijim od ostalih whiskeyja, koji obično prolaze destilaciju jednom ili dva puta. Treća destilacija traje duže i od prve i od druge. Da bi se osigurala potpuna kontrola kvaliteta, apsolutno sve, od odabira žita i sanduka, do trostruke destilacije i sazrijevanja, odigrava se u Jameson Single destileriji u Dablinu.

Vezani članci