Promo
130

ZOONO preparati provjereno efikasni u prevenciji i zaštiti od koronavirusa

Foto: ZOONO
Foto: ZOONO
Kompanija ZOONO, svjetski lider u zaštiti od mikroorganizama obavila je dodatna laboratorijska testiranja svojih proizvoda koja su pokazala da su u mogućnosti pružiti idealno rješenje za prevenciju i zaštitu od koronavirusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) dala je preporuke kako se zaštititi od ovog virusa, a na prvom mjestu se nalazi vođenje računa o ličnoj higijeni i korištenju dezinficijenasa.

Najnoviji laboratorijski testovi koje je Zoono Group provela na površinskom sanitizeru Z-71 Microbe Shield i ZOONO sanitizeru za ruke potvrdili su da je proizvod izrazito efikasan protiv koronavirusa i infekcije koju izaziva COVID-19.

Iako se pokazalo da virus može preživjeti na površinama do devet dana, Z-71 je uspješno testiran na različite patogene do 30 dana na površinama i 24 sata na rukama. Provedena su dva odvojena ispitivanja prema EN standardu za hemijska dezinfekcijska sredstva i antiseptike.

Foto: ZOONO
Foto: ZOONO

"ZOONO je jedinstvena formula koja pruža dugotrajnu zaštitu od svih vrsta mikroorganizama. Jedno nanošenje ZOONO proizvoda zagarantovano uništava više od 99,99% mikroorganizama na tretiranim površinama i koži, te obezbjeđuje zaštitu od istih u trajanju od 30 dana na površinama i 24 sata na koži. Rezultati efikasnosti i dugotrajnost djelovanja potvrđeni su u relevatnim laboratorijama širom svijeta", naveli su iz ove kompanije.

ZOONO spada u grupu neinvazivnih preparata, bez alkohola, toksina i hemikalija te je u mogućnosti da pruži najbolju zaštitu dostupnu na tržištu. Proizvodi su dermatološki testirani, certifikovani na stranom tržitu, a što je najbitnije dokazano smrtonosni za štetne mikroorganizme dok nemaju štetnog djelovanja na organizam i u potpunosti su sigurni za upotrebu kod djece i odraslih.

Foto: ZOONO
Foto: ZOONO

Uz upotrebu specifičnih najsavremenijih raspršivača koji omogućavaju raspršivanje ZOONO formule u obliku mikrosola stvara se zaštitni sloj na površinama i omogućava dugotratrajna i efiksana zaštita od mikroorganizama.

Ovaj način upotrebe je izuzetno praktičan u zaštiti prostorija, naročito zdravstvenih ustanova, škola i vrtića, javnog prijevoza i slično. Na taj način uz ZOONO proizvode postižemo značajno veći nivo prevencije i zaštite protiv koronavirusa i svih ostalih patogenih mikroorganizama.

Ekskluzivni zastupnik i uvoznik ZOONO proizvoda za BiH je kompanija TEH d.o.o. Sarajevo.

Foto: ZOONO
Foto: ZOONO

ZOONO proizvodi se mogu naći u svim bolje opremljenim apotekama širom BiH, a više informacija možete dobiti na zoono.ba, Facebook stranici ZOONO BiH ili Instagram stranici zoono_bih_.