Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nepotpun tekst. Sirće nikad ne uzimati ako nije razblažen sa vodom jer ćete ostati bez zuba za godinu dana i uništit ćete sluznicu želudca. Ne uzimati odmah poslije jela jer usporava probavu. Jednom dnevno, ujutru na prazan stomak s mlakom vodom.
Šta sam ja popio jabukovog sirceta u mladosti, ranim dvadesetim, razblazenog naravno, sa vodom i medom. Znao sam nekad i 3 čaše (kasike) dnevno, jednostavno mi godi, osvježi me. Zubi su mi odlični u 40. a za želudac ti ne bih znao reći, ne godi mi teška večera ko nekad, možda sam i koju kilu teži nego prije.
Trebali ste navesti i da se ne smije predugo koristiti jer razrjeđuje krv ali niste mogli pošto ste prepisali sa nekog drugog portala. Dakle najbolje domaće sirće od divlje jabuke, kašiku sirćeta i kašičicu meda sa mlakom vodom razrijediti i popiti ali ne predugo jer može previše razrijediti krv što isto nije dobro.
@isak Mislim da griješiš.Posjedujem jednu knjigu koju je čovjek posvetio jabukama i jabukovom sirćetu.Čovjek kaže da njegova četveročlana porodica uzima po jednu kašiku sirćeta sa medom i vodom svaki dan i da ta količina ne može naštetiti organizmu.
jedino amo vec pijes neki lijek za razredjivanje krvi
Ne!
Može li kupljeno sieće iz marketa ili mora domaće?