Naučno dokazano
0

Žene se u braku udebljaju i do devet kilograma

Sarajevo-x.com
Kada se udaju žene se zaista opuste, te dobiju i do šest kilograma viška, podaci su studije koja je nedavno objavljena u američkom magazinu ‘Preventive Medicine’.

Istraživanje koje su uradili naučnici sa Univerziteta u Queenslandu u Australiji pokazalo je i to da se žene koje imaju djecu udebljaju i do devet kilograma.

U desetogodišnjem istraživanju je učestvovalo 6.000 žena u dobi od 18 do 23 godina koje su u tom periodu davale podatke o težini, visini, dobu, tjelesnoj aktivnosti, ali i o tome da li i u kolikoj mjeri konzumiraju alkohol.

Nakon deset godina provođenja studije utvrđeno je da su se neudate žene u tom periodu udebljale za četiri kilograma, udate za šest kilograma, a žene koje imaju djecu udebljale su se za čak devet kilograma.

Naučnici smatraju kako se to dešava iz razloga što žene manje vježbaju nakon udaje, posvećuju manje pažnje svom fizičkom izgledu, te češće konzumiraju nezdravu hranu.

“Predviđamo da će se žene u budućnosti sve više debljati što je veoma opasno po njihovo zdravlje”, kazala je Annette Dobson, jedna od naučnica koja je provodila ovo istraživanje.

Ona je dodala i to da gotovo sve žene nakon udaje dobijaju na težini, a to je pogotovo uočljivo onda kada dobiju dijete.

Upravo zbog toga je neohodno pronaći način na koji će se ženama omogućiti da usklade svoje porodične obaveze, ali i pronađu vremena za sebe s obzirom da pretilost vodi ka brojnim ozbiljnim bolestima, objavio je britanski Daily Telegraph.