{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UKC Tuzla obilježio 10 godina rada transplantacija matičnih ćelija

8.10.2014. u 10:09
3
2
UKC Tuzla obilježio 10 godina rada transplantacija matičnih ćelija
3
UKC Tuzla obilježio 10 godina rada transplantacija matičnih ćelija
CryoSave je podržao 1. Simpozijum koji je organizovao UKC Tuzla, jedini centar u Bosni i Hercegovini u kojem se već 10 godina uspješno izvode transplantacije matičnih ćelija hematopoeze.
Simpozijum je okupio stručnjake iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su govorili o značaju transplantacije matičnih ćelija i o njihovom čuvanju.

U periodu od 2004. do 2014. godine na UKC Tuzla izvedene su 83 transplantacije matičnih ćelija radi liječenja teških oboljenja.

CryoSave, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, je u prethodnom periodu nesebično podržavala i učestvovala u edukaciji stručnjaka o matičnim ćelijama i regenerativnoj medicini. Jedina je banka koja je podržala 1. Simpozijum u Tuzli, a koji je pokazao da je liječenje matičnim ćelijama dostupno i građanima BiH.

Iz CryoSavea ističu da je ovo veliko dostignuće bh. medicine, ali i regije koje zaslužuje samo riječi pohvale. Podrškom i provođenjem brojnih projekata u BiH potvrđuju da čvrsto stoje iza svog rada kako u BiH, tako i u Evropi i svijetu.Trenutno su jedina evropska banka koja se nalazi u top 10 banaka svijeta. Koriste najsavremenije standarde i tehnologiju čime garantuju da će uzorci pohranjeni u CryoSaveu biti prihvaćeni u svim klinikama, centrima i institutima na svijetu akreditovanim za izvođenje transplantacija matičnih ćelija.

CryoSave je prva banka matičnih ćelija koja je roditeljima u BiH omogućila pohranjivanje matičnih ćelija iz pupčane vrpce, kao i mogućnost finansiranja na 12 rata bez kamata i dodatnih troškova. Do sada je iz BiH više od 4.500 porodica pohranilo matične ćelije iz pupčane vrpce svoje djece.

Na rad CryoSavea u BiH i mogućnost pohranjivanja matičnih ćelija iz pupčane vrpce osvrnuli su se i prisutni stručnjaci na Simpozijumu. Zahvalili su se na podršci i istakli da su matične ćelije lijek sadašnjosti i budućnosti, te da roditelji mogu biti sretni što konačno imaju mogućnost da pohrane matične ćelije svoje djece. Na taj način porodice čuvaju porodično blago i pružaju sigurniju i zdraviju budućnost svojoj porodici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: