Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1. obicno su ljudi, kako je netko i napisao, alergicni na proteine, ne na masti. Probaj jednu kapsulu. 2. sto se tice lanenog ulja, ono je dobro, ali u njemu je ALA, a ne EPA i DHA masna kiselina. Konverzija ALA u ove druge dvije je neefikasna, tako da u smislu kardiovaskularnog zdravlja treba ipak uzimati (i) EPO+DHA! I tih ima povoljno u DM-u.
@asd: Ne moraju biti iz ribe imas i iz lanenog ulja,i ne moras ih u apoteci uzeti imas u DM-u :)
Mislim da su u pitanju riblji proteini...I kod mene je isti slucaj,odmah bacam rigoleto u roku od 10minta cim pojedem ribu...A te iz apoteke ionako pojma nemaju,njima je bitno samo da ti sko skuplji shit uvale...
@asd: velika je vjerovatnoca da nisi alergican na cijelu ribu nego na nesto sto se u njoj nalazi. jesi radio alergotest? dakle, kad znas na sta si tacno alergican mozes provjeriti sastojak odredjenih omega3 kapsula i znati da li ce ti odgovarati. sretno!
Divno je to, ali naprimjer ja sam alergican na ribu i ne znam smijem li uzimati barem tablete? One u apoteci kad pitam i objasnim im situaciju... zbunjeno me gledaju :)